Berga inicia obres de millora a les voreres del passeig de la Indústria

El Passeig de la Indústria de Berga està en obres. Avui, dimecres 7 de gener, ha començat la primera fase de les obres de reparació i millora de les voreres entre la plaça Viladomat i el carrer Lluís Millet. En la segona fase, l’actuació continuarà fins a l’Avinguda del Canal Industrial.

Les obres consisteixen en fer una plataforma que deixarà al mateix nivell vehicles i vianants. Les zones de vianants quedaran separades amb elements protectors, tal com ha explicat a Ràdio Berga el regidor Àngel Guiu “una solució que, segons estudis que hem fet, permetran disposar d’un espai més atraient, alhora que a nivell de mobilitat aconseguirem que els cotxes redueixin la velocitat pel fet que també serà una zona de vianants”.

També es faran altres actuacions com la millora en la instal·lació de sanejament i enllumenat i el rebliment dels escocells dels arbres de la part central del passeig de la Indústria (el Vall).

Els treballs van a càrrec de l’UTE adjudicatària Elèctrica del Cadí i Construccions Beravi (va ser l’adjudicatària entre vuit empreses que es van presentar al concurs de licitació de l’obra). Tenen un cost total de 240.000 euros, aproximadament.

La primera fase de la intervenció, que és la que està en marxa, tindrà una durada aproximada d’un mes. Un cop s’acabin aquests treballs, s’iniciarà la segona fase. De moment, l’execució de les obres de la primera, voreres des de la plaça Viladomat fins al Lluís Millet, fa que no es pugui aparcar a la zona, degudament senyalitzada. L’afectació del pas de vehicles s’intentarà que sigui el mínim possible.