Societat

El Berguedà disposarà d’una Ruta Verda del Llobregat, un projecte del Consell Comarcal que serà realitat aquest 2015

Les accions per fomentar el turisme al Berguedà van a l’alça. El Consell Comarcal crearà aquest 2015 la Ruta Verda del Llobregat, que recorrerà la comarca des de Sant Jordi de Cercs i fins l’Ametlla de Merola. Es tracta d’un projecte adreçat principalment al turisme familiar, que permetrà resseguir el riu Llobregat a peu o en bicicleta.

El recorregut tindrà diferents trams. El primer anirà de Sant Jordi de Cercs a Berga, en què es desbrossarà i s’habilitarà un antic camí de 9 quilòmetres, part del qual de l’antic recorregut del Tramvia de Sang. Després, es recuperarà l’antic camí de Berga a Pedret i a Cal Rosal, i un cop condicionat aquest camí s’enllaçarà amb l’actual Ruta de les Colònies, que és trajecte que recorre les antigues colònies tèxtils del baix Berguedà fins a l’Ametlla de Merola. També és previst fer-hi actuacions de millora. Tot plegat amb inversió de 463.000 euros que es financen amb diferents ajuts. “Tenim el finançament i per tant esperem poder licitar les obres ara a principis d’any i enllestir-les al llarg d’aquest 2015”, ha explicat en una entrevista a Ràdio Berga el president del Consell Comarcal del Berguedà, Sergi Roca (la pots escoltar clicant l’àudio adjunt).

Es tracta d’una proposta turística “interessant”, ha dit Roca, que s’ha mostrat satisfet que es pugui tirar endavant aquest projecte. Una proposta de senderisme que arriba després que es descartessin altres actuacions més ambicioses: la creació de la via verda del Tramvia de Sang, i la del Carrilet del Llobregat. Tenien un cost molt elevat i es van descartar, buscant una alternativa econòmicament més assequible.

Parc de Pesca

Un altre dels projectes que serà una realitat aquest 2015 és el Parc de Pesca del Berguedà. Amb un cost d’uns 369.000 euros, finançat també amb subvencions, les obres es licitaran ara a principis d’any. El projecte, segons Sergi Roca, contempla tematitzar el riu Llobregat des de la zona del pantà de la Baells fins a Cal Rosal, adequant punts per pescar així com donant a altres trams usos i possibilitats relacionades amb la pesca.

Riu Llobregat Ruta verda Senderisme Turisme familiar

Comentaris