Runa a Sac - Containers del Berguedà

Societat

La neu obliga suspendre algunes línies de transport escolar a l’alt Berguedà

La neu obliga suspendre algunes línies de transport escolar a l’alt Berguedà

La neu ha obligat a suspendre aquest matí una part de les línies de transport escolar que hi ha a l’alt Berguedà. Això ha fet que una trentena d’alumnes, la majoria de secundària, no hagin pogut arribar al seu centre escolar. Segons fonts del Consell Comarcal, que gestiona el servei, les línies afectades han estat les que surten de la Nou de Berguedà, Fígols i Sant Corneli; la que va d’Espinalbet als instituts de Berga; i la de Sant Julià de Cerdanyola a l’Institut Alt Berguedà de Bagà.

En total han estat 28 alumnes els que no han pogut fer servir el transport escolar aquest matí, als quals se n’hi han de sumar 9 més de la línia de Gósol, Saldes i Vallcebre, que tot i que sí que ha funcionat ha tingut menys estudiants del que és habitual perquè degut a l’emblanquinada alguns pares han optat per deixar quedar els fills a casa a primera hora.

Cadenes obligatòries en 3 vies

El Servei Català de Trànsit (SCT) obliga aquest matí de dilluns a portar cadenes a tres carreteres de la comarca.

Es tracta de la via que va de Castellar del Riu fins als Rasos de Peguera, la BV-4243; la carretera que va a Fígols (BV-4025), en ambdós sentits i en almenys cinc quilòmetres de la via; i la carretera de Coll de Pal a Bagà (BV-4024), que ha mantingut l’obligatorietat de cadenes tot el cap de setmana.

Santuari de Falgars - Imatges cedides per Associació Amics del Santuari de FalgarsPrevisió de més nevades a la cota 1.200

Protecció Civil de la Generalitat ha activat el Pla Neucat, per la previsió de nevades a partir d’aquest dilluns a diversos punts de Catalunya, entre els quals el Berguedà. S’ha previst que en alguns punts alts de la comarca, a partir dels 1.200 metres, es podrien acumular diversos centímetres de neu durant el dia. Al vespre la cota baixaria fins els 800 metres.

D’altres comarques afectades són el Solsonès, l’Urgell, la Cerdanya i el Ripollès.

 

Alt Berguedà Neu Pla NeuCat Trànsit Transport escolar

Comentaris