La direcció d’ERC a Berga deixa en mans de la militància l’elecció del candidat a les municipals

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Berga posarà totalment en mans de la seva militància l’elecció del cap de llista a les municipals. L’executiva d’ERC a la ciutat ha obert el procés per escollir el candidat sense proposar-ne cap de propi. D’aquesta manera, qualsevol militant, dels 51 que hi ha a la secció de Berga, amb una antiguitat de més de tres mesos i amb l’aval del 20% de la militància es pot presentar a l’elecció fins al 4 de febrer, i també a la votació que es farà per assemblea el 6 de febrer.

El president de la secció local, Jaume Giménez, ha explicat a AquiBerguedà i Ràdio Berga que la direcció s’absté així de suggerir cap persona i deixa de ple aquesta decisió a la militància. En la darrera reunió de l’executiva, la direcció d’ERC a Berga va acordar no proposar cap precandidatura, considerant que aquest és el millor procés, “ja que és obert, transparent i participatiu, i permet a la militància l’elecció del futur cap de llista”.

Per a Giménez es tracta a més d’un exercici democràtic de “participació i transparència”. El procés culminarà el proper 6 de febrer en una assemblea oberta als militants i aquells que s’hi presenten com a candidat poden fer-ho fins el 4 de febrer.

La celebració d’aquesta assemblea per a debatre les diferents candidatures i elegir cap de cartell a Berga, també servirà per explicar el procés d’elaboració del programa electoral; que el partit ja avança que vol sumar de manera oberta les propostes de la ciutadania per a què tothom, també aquells que no són militants d’ERC, hi puguin dir quines haurien de ser les línies d’actuació a la ciutat els propers anys.

El programa electoral del partit republicà per al proper 24 de maig vol ser, a partir d’aquest procés i segons també detalla l’executiva, “realista, innovador i participatiu”.

 

FOTO: Executiva d’ERC a Berga. AUTOR: ERC Berga