Un estudi proposa que la possible nova Llei de Muntanya inclogui la creació d’una agència de promoció econòmica del Pirineu

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha presentat aquest matí de dimecres a Berga els resultats d’un estudi sobre com hauria de ser la nova Llei de Muntanya si acaba tirant endavant. El document remarca la necessitat de sumar i impulsar accions conjuntes entre totes les comarques de muntanya, i proposa la creació d’una agència de promoció econòmica del Pirineu que faci d’enllaç entre el territori i el Govern.

La sessió, que ha comptat amb participants de diverses comarques, ha servit per conèixer de primera mà les peticions del territori. En general, es considera que l’actual Llei d’Alta Muntanya, que es va redactar l’any 1983 ha quedat “obsoleta” i defensen que la nova legislació ha de propiciar la creació de llocs de treball per evitar la pèrdua de capital humà.

X