El Consell Comarcal del Berguedà explicarà com afecta la reforma fiscal a les entitats sense ànim de lucre

El Consell Comarcal del Berguedà ha programat una jornada per explicar les novetats de la reforma fiscal i de la llei de transparència, que afecten les associacions sense ànim de lucre. Es farà el dimarts 10 de febrer a Berga, a 2/4 de 7 de la tarda al Pavelló de Suècia.

És un acte obert a totes les entitats sense ànim de lucre del Berguedà, perquè puguin conèixer de primera mà les novetats i les obligacions que tenen amb les nova reforma, que ha entrat en vigor aquest gener.

Ara, totes les associacions (de veïns, AMPA’s d’escoles, entitats culturals, socials, esportives…) estan obligades a presentar la declaració de l’Impost de Societats i a portar una comptabilitat per partida doble d’acord amb el Pla General Comptable d’associacions i fundacions catalanes. Una afectació que “moltes entitats potser encara desconeixen”, ha exposat en una entrevista a Ràdio Berga Enric Genescà, de Casserres i al capdavant de diferents entitats, fet pel qual s’ha interessat per conèixer de prop la reforma, “que suposarà un enrenou per a les entitats petites, que fins ara no tenien l’obligació de presentar ni Impost de Societats, ni IVA, ni IRPF, n’estaven exempts fins als 100.000 euros”. Ara serà obligatori des del primer euro. Els canvis i les afectacions s’exposaran el 10 de febrer a Berga.

 

X