Gironella estrenarà al març la biblioteca, llargament reivindicada

Gironella inaugurarà la nova biblioteca el 21 de març, coincidint amb el cap de setmana de la Fira de Sant Josep, i n’obrirà les portes el 23. L’equipament, que era una de les assignatures pendents d’aquest municipi de 4.987 habitants, haurà tingut al final gairebé un cost de 1 milió i mig d’euros, 1.495.000 en total, dels quals la Diputació de Barcelona n’ha aportat 760.000, i la resta l’Ajuntament. Es tracta d’un edifici de dos espais, que també oferirà una nova sala polivalent a la població.

DSCF4272L’equipament, amb 870 metres quadrats útils, disposarà de dues plantes. Al pis de baix, s’hi ha previst una àrea infantil, una de suport amb fins a 12 ordinadors portàtils i la zona de diaris i revistes; a més d’un punt d’informació i recepció, i d’un espai independent pensat per acollir una sala polivalent i una d’estudi. Precisament aquest últim espai està pensat per poder-hi accedir fora de l’horari habitual de biblioteca; hi haurà la sala polivalent – que espera acollir xerrades i exposicions – i una sala d’estudi que vol estar a disposició dels estudiants en temps d’exàmens. El pis de dalt tindrà, per la seva banda, l’espai general per als adults en què s’han prioritzat les zones de treball de tipus individualitzat i que inclou una àrea juvenil. S’hi podrà accedir, a banda de per l’escala, per un ascensor.

“Gran pas a nivell cultural”

L’alcalde, David Font, considera que és un gran pas endavant per Gironella a nivell cultural i que s’assoleix així una de les reclamacions històriques del municipi.

DSCF4267DSCF4277

Fins ara, era una sala de l’Institut Pere Fontdevila la que feia de biblioteca. Un canvi important ja que l’amplitud del nou espai permetrà a més sumar nou material al fons documental. Dels 12.000 o 13.000 volums, la quantitat d’exemplars ara pujarà a més de 25.000 documents. Aquests llibres i nous documents s’espera que arribin a la nova infraestructura a principis de març, després que s’hagi pogut moblar totalment, amb prestatgeries i equips d’informàtica, entre d’altres.

L’edifici, ubicat entre el carrer del Pont de les Eres i l’avinguda dels Països Catalans, ha prioritzat l’amplitud dels espais i la il·luminació natural.

DSCF4291

FOTOS: espais interiors i exteriors de la nova biblioteca de Gironella, pendent de moblar i portar-hi els llibres. AUTORA: Pilar Màrquez

 

X