Les escoles de primària del Berguedà podran disposar de la Maleta de Coeducació, una eina per treballar la igualtat a les aules

El Consell Comarcal del Berguedà i el Centre de Recursos Pedagògics presenten aquest dijous, 29 de gener, la Maleta de Coeducació, una eina per treballar la igualtat a les aules de primària del Berguedà, tal com ha argumentat a Ràdio Berga la tècnica d’Igualtat del Consell Núria Mariano (pots escoltar l’entrevista clicant l’àudio adjunt).

Es tracta d’una maleta que conté 42 títols distribuïts en cinc blocs, amb contes seleccionats per cada nivell d’edat (cicle inicial, mitjà i superior). En aquests contes hi trobem personatges protagonistes de les seves pròpies vides, que volen superar els estereotipus, prejudicis i sexisme, entre d’altres. A la maleta també hi ha una ‘Guia per a la tria de contes no sexistes’ i un dossier de propostes pedagògiques per treballar alguns contes a l’aula.

Una maleta que estarà en préstec al Centre de Recursos Pedagògics del Berguedà, a Berga, a disposició de les escoles de primària de la comarca.

Aquest material forma part del projecte de foment de la coeducació i prevenció de les violències masclistes que porta a terme el Consell Comarcal del Berguedà en col·laboració amb els ajuntaments i centres educatius, en el marc del qual també es fan tallers de conta contes no sexistes a les escoles de primària, tallers per a les AMPA’s, i tallers formatius per al professorat.