ICV de Berga planteja una llista conjunta d’esquerres a la ciutat

Iniciativa per Catalunya–Verds (ICV) treballa per presentar-se a Berga a les eleccions municipals del 24 de maig. Per fer-ho, i per definir el seu programa electoral, encetarà al febrer una ronda de contactes i reunions amb diferents entitats i associacions de veïns de la ciutat, i  també amb col·lectius d’immigrants. Pel que fa a la persona que encapçalarà la llista, a finals de febrer ICV celebrarà una assemblea on l’executiva farà una proposta de candidat als militants. Josep Antoni Hernández Vinagre, membre de l’executiva, ha explicat a Ràdio Berga i a AquíBerguedà.cat que “el què realment voldria el partit és una llista conjunta d’esquerres a la ciutat”. Admet que és complicat però faran arribar la proposta a ERC i al PSC.

Per la direcció d’ICV a Berga aquesta alternativa facilitaria el canvi polític a la capital del Berguedà. De moment, Iniciativa encararà per si sola el seu propi procés de primàries amb què el partit escollirà el seu candidat. Però en paral·lel, segons ha dit Hernández Vinagre, allargaran la mà a ERC i al PSC per la proposta d’unitat. Ha destacat que estarien disposats a adaptar-se, en funció de l’acord que hi pogués haver, i “molt contents” de poder aconseguir una candidatura unitària que permetés un govern amb coalició d’esquerres a l’Ajuntament de Berga.

Iniciativa, això sí, reconeix la dificultat d’arribar ara a un acord, tenint en compte que els altres partits “semblen haver definit ja bastant qui els encapçalarà”, i sense haver posat aquesta possibilitat – que ara planteja ICV de Berga– sobre la taula.

X