Teatre Hivern 2021

Berga, Política

Ermínia Altarriba ja és oficialment cap de llista d’ERC a Berga

Ermínia Altarriba ja és oficialment cap de llista d’ERC a Berga

Ermínia Altarriba ja és oficialment cap de llista d’ERC a Berga. L’assemblea de militants d’Esquerra l’ha ratificat aquest divendres al vespre: Ha obtingut 16 vots a favor i 3 en blanc. En total, a l’assemblea local hi han participat vint militants, encara que hi estaven convocats fins a una cinquantena.

El següent pas per Esquerra serà confeccionar la llista de persones que acompanyaran a Altarriba, una decisió que també en última instància haurà de passar per assemblea. Ermínia Altarriba, que ara és regidora no adscrita a l’oposició, a l’Ajuntament de Berga, ha agraït la confiança dels companys i ha demanat “un vot” de confiança als tres companys que s’han abstingut. Jaume Giménez, president de l’executiva d’ERC a Berga, no ha pogut votar perquè els estatuts de la formació diuen que cal estar empadronat al municipi per participar en les primàries i ell resideix a Navàs, on exerceix de metge.

Ermínia Altarriba ha assegurat que està “engrescada per donar aquest pas endavant, per mi i per la ciutat”. I ha afegit, en referència al seu pas per les llistes del PSC a les darreres municipals, que “encara que arribem ara a l’independentisme, hem entès que és el pas que ha de donar el país”. Altarriba va arribar al consistori com a independent en la llista dels socialistes el 2011.

El grup municipal del PSC es va dissoldre al 2013 per discrepàncies dels membres locals amb l’executiva catalana. Juntament amb d’altres socialistes van deixar el partit i van crear Impuls, grup que es va integrar a ERC el passat octubre amb l’objectiu de presentar-se conjuntament a les eleccions municipals del 24 de maig d’enguany.

Cap de llista Eleccions municipals ERC Ermínia Altarriba

Estic amb tu

Comentaris