Trias convida Berga a participar en la candidatura dels Jocs d’Hivern en un acte de suport a Biarnés

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha encetat la precampanya de CiU a la ciutat de Berga de cara a les eleccions municipals del pròxim 24 de maig. “Sóc aquí per donar suport a Antoni Biarnés”, ha dit aquest divendres en un acte de partit al restaurant La Fonda del càmping Berga Resort. En l’activitat Xavier Trias i Antoni Biarnés han conversat amb els militants de la formació. Un dels temes destacats ha estat, en aquest sentit, la candidatura de Barcelona i dels Pirineus per als Jocs Olímpics d’Hivern del 2026. “Barcelona és a una hora i mitja de la Cerdanya però hem de repartir la gent i, si es fa, caldrà comptar amb d’altres ciutats a mig camí”, ha reflexionat Trias, que s’ha mostrat convençut que aquesta és una oportunitat que Berga hauria d’aprofitar.

DSCF4358Xavier Trias ha apuntat que “si s’aconseguissin els jocs, seria una eina molt important pel Pirineu, no és una cosa que Barcelona faci per si mateixa” i ha afegit fins i tot que “podria ser l’oportunitat per generar una millor accessibilitat a les pistes d’esquí des de la comarca”. Aquesta accessibilitat de la que parla Trias podria passar per la millora de la C-16 fins a la Cerdanya, i més endavant amb connexió a Europa a través de l’E9, però també per fer realitat l’enllaç de Coll de Pal amb la Molina.

“Si Berga s’apropa a les pistes d’esquí, aquest pot ser un èxit extraordinari”, ha insistit Xavier Trias. “Aquestes ocasions són les que s’han d’aprofitar”, ha destacat a més en referència a l’oportunitat econòmica que podrien generar uns Jocs Olímpics d’Hivern. I ha dit que aquesta: “És una aposta que Barcelona fa pels Pirineus, que espero que siguem capaços de treballar entre tots, colze a colze, i que cal que puguem tirar endavant”. En aquest sentit, Antoni Biarnés ha explicat que Trias “ens ha ofert la participació als comitès que treballaran en la candidatura per aquests jocs”.

Barcelona, lobbie per a la comarca

DSCF4361Tot plegat davant d’alcaldes, regidors i militants de la federació de CiU al Berguedà. “Esperem que Barcelona ens faci de lobbie a l’hora de portar a terme projectes de forma conjunta”, ha desitjat Antoni Biarnés. L’alcaldable de CiU ha pres la paraula a Trias quan aquest ha convidat a la ciutat a organitzar en el futur un acte al Saló de Cent de Barcelona, per a promoure algun dels seus punts forts a la capital catalana com ja fan d’altres ciutats de Catalunya. Xavier Trias parlava de presentar-hi la Patum però Biarnés li ha assegurat que el que sí que hi ha la voluntat de fer-s’hi és la presentació del centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt.

Quant al paper de Berga en el món globalitzat i connectat en el que vivim, tant Trias com Biarnés han coincidit que les noves tecnologies són una oportunitat per crear una ciutat accessible que resulti còmode per a joves emprenedors.

 

X