El Carnestoltes de Gironella aspira a ser una celebració de referència al Berguedà

El Carnestoltes de Gironella manté les novetats introduïdes l’any passat i recupera el dilluns de carnaval. L’Ajuntament de Gironella, amb un gran ventall d’activitats previstes de cara al proper cap de setmana, aposta així per aquesta festa amb l’objectiu de ressituar el Carnestoltes d’aquest municipi entre un dels més destacats de la comarca. Ho ha explicat a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà.cat l’alcalde de Gironella, David Font.

El batlle gironellenc ha detallat també que el consistori busca fomentar la participació de tots els veïns i veïnes a la celebració, però també acollir aquells que la vulguin visitar per aquestes dates.

Font ha assegurat que s’ha treballat per obtenir un Carnestoltes pensat per a totes les edats i s’ha mostrat convençut que la celebració compta amb tots els ingredients per consolidar-se com a festa de referència a la comarca “com ja passava anys enrere”. David Font ha remarcat que es manté, amb aquest objectiu, la Disco Júnior i el Ball de Carnestoltes, al Local del Blat dissabte a la nit, novetats reincorporades l’any passat i que van comptar amb una elevada participació. El consistori aposta així per la segona edició del ball de disfresses, l’entrada al qual serà gratuïta sempre que es vagi disfressat. Per aquells que prefereixin no dur disfressa s’ha previst, però també, un preu econòmic: de tan sols 3 euros.

Per promoure la participació en la rua del Carnestoltes, el plat fort d’aquests dies de disbauxa, Gironella dotarà econòmicament a totes aquelles comparses que hi participin amb un mínim de 8 components. Durant el Gran Ball de la nit, s’entregaran a més els premis a la disfressa més original, a la millor parella, a la disfressa més cutre i també els premis a la desfilada de comparses i carrosses que haurà tingut lloc a la tarda.

L’altre concurs d’aquest Carnestoltes a Gironella és el d’Aparadors, en què es convida a tots els comerços del municipi a engalanar-los per tal de poder ser premiats amb el premi a l’aparador més divertit, el més elaborat i el més original. Uns premis que estan patrocinats per Restaurant Cal Pajares, Bar Restaurant Skitx i Bar La Taska.

Serà dijous, 12 de febrer, quan es donarà el tret de sortida a una programació que s’allargarà fins el dimecres 18 de febrer amb la Gran Sardinada al Local del Blat a càrrec de l’Associació de Comerciants. Per tancar la festa, dilluns 16 de febrer, a les 17:30h, serà el moment dels més joves, nens, nenes i joves de 8 a 14 anys tenen una cita amb Parentesis Grup i l’animació de la Perla i la Tocada del Bolet al Local del Blat.

Amb un pressupost de 14.000 euros, igual que en les últimes edicions, s’espera que el Carnestoltes de Gironella torni a posicionar-se com un referent al Berguedà

La Perla, personatge destacat de la festa

La Perla, encarregada de portar les regnes de la gresca i la disbauxa al municipi, arribarà el dijous 12 a les 17h al Carrer Balmes, acompanyada dels seus amics i moment en què l’Associació de Comerciants de Gironella convida a tothom a menjar pa amb botifarra i en què es comptarà amb la col·laboració del Casal de la Gent Gran “La Llar”.

X