Esports

Resultats esportius del cap de setmana al Berguedà

FUTBOL

Aquest cap de setmana s’ha aturat la competició en les 4 categories de futbol que repassem cada setmana.

Com és tradició, el Carnaval fa que els equips berguedans tinguin una setmana de descans. Malgrat tot, aprofitarem aquesta aturada per repassar quina és la situació de cadascun dels clubs de la comarca a aquestes alçades de temporada.

Primera Catalana – Grup 1

A Primera Catalana, la Unió Esportiva Avià viu còmodament a la part mitjana de la classificació des de fa jornades.

Amb 5 victòries i 3 empats en les últimes jornades, l’equip dirigit per Àlex Garcia encadena 8 partits consecutius sense conèixer la derrota. Això ha fet que els avianesos s’hagin consolidat a la part mitja-alta de la classificació, distanciant-se així dels llocs de descens.

A aquestes alçades, després de 20 jornades de competició, l’Avià és 7è, amb 34 punts, en un grup liderat pel Granollers, que suma 43 punts, i tancat pel Montcada, que ha fet només 7 punts i té molt complicada la permanència a la categoria la temporada vinent.

El proper cap de setmana, primer partit de la segona volta com a visitant per l’Avià. Els del Berguedà es desplacen fins a Barcelona per enfrontar-se al Júpiter, un rival complicat que lluita amb els avianesos a la part alta de la classificació. Els barcelonins són ara mateix tercers, amb 38 punts, i, per tant, només 4 per sobre de l’Avià.

Consulta els resultats i classificacions de 1a Catalana

Segona Catalana – Grup 4

A Segona Catalana, situació més o menys similar a la de l’Avià per un Gironella amb la vista posada a les primeres posicions.

La irregularitat està privant de moment al Gironella de lluitar pel liderat de la categoria. Aquesta temporada, els homes de Xavi Posas han estat capaços d’endur-se els tres punts de la seva visita al camp del líder, el Tona, i de competir fins els darrers instants al complicat camp del Castellar. Malgrat tot, també han protagonitzat ensopegades sorprenents a casa davant el San Lorenzo i el Sallent i una contundent golejada per 4 a 0 al camp de la Penya San Pedro, en l’únic partit de la temporada on el rival no va donar opció als gironellencs.

Aquests bons i mals resultats fan que, a aquestes alçades, el Gironella sigui 4t, amb 36 punts, i que es trobi a 9 punts del Tona, que és líder, i a 4 del segon classificat, que és la Penya San Pedro.

Pel que fa al cap de setmana vinent, la lliga torna al municipal de Gironella. Els del Berguedà rebran la visita del Lliçà d’Avall, que actualment és 10è amb 30 punts.

Consulta els resultats i classificacions de 2a catalana

Tercera i Quarta Catalana

A Tercera Catalana, situacions força diferents per Olvan, Puig-reig i Gironella “B”.

El més ben posicionat de tots és l’Olvan, que està realitzant una temporada força regular, mantenint-se entre el 6è i el 10è lloc pràcticament des de l’inici de lliga. El conjunt olvanès és ara mateix 8è, amb 32 punts, a 9 punts de la promoció d’ascens i a 12 de les places de descens.

El segon dels tres equips de la comarca que competeixen a Tercera és el Puig-reig, que haurà de millorar significativament els seus números si vol seguir a la categoria l’any vinent. A aquestes alçades, el Puig-reig és 13è, amb 21 punts, però té a només un punt el Viladecavalls, que jugaria la promoció per la permanència, i a 3 punts el Fruitosenc, que seria el primer dels tres equips que baixarien a Quarta Catalana.

Precisament el segon d’aquests tres equips que ocupen les places de descens de Tercera Catalana  és l’últim equip de la comarca que ens queda per repassar. Es tracta del Gironella “B”, que des de les primeres jornades es troba a la part baixa de la classificació i haurà de prémer l’accelerador si vol salvar la categoria un any més. Els gironellencs sumen ara mateix 17 punts i tenen a només 4 punts la permanència.

A Quarta Catalana, la competició també s’ha aturat per Carnaval però alguns dels equips de la categoria ho han aprofitat per disputar compromisos que tenien aplaçats.

Es tracta del Navarcles i la Pirinaica “B”, que es van enfrontar en un partit que va acabar amb victòria per la mínima de la Pirinaica i que suposa un canvi de líder:

  • El Berga, que encapçalava la classificació amb 42 punts, passa a ser segon, mentre que la Pirinaica recupera la primera posició i suma 43 punts.
  • El segon equip de la comarca millor classificat és el Sant Salvador de Cercs, que és 4t, amb 33 punts.
  • L’Avià “B” el segueix de prop, al 6è lloc, amb 29 punts.
  • Una mica més avall, hi trobem al Casserres, que és 9è, amb 18 punts.
  • A poca distància dels casserrencs, hi ha el Puig-reig “B”, que ocupa l’11a posició, amb 17 punts.
  • Tres esglaons més avall hi ha el Vilada, que es troba al 14è lloc i suma 10 punts.
  • I finalment, el Montmajor tanca la classificació, a la 15a posició, també amb 10 punts.

Les classificacions les podeu consultar a 3a catalana i 4a catalana.

FUTBOL SALA

Equip femení, Primera Divisió

El Futbol Sala Femení Gironella ha perdut a casa per 1 a 2 davant la universitat d’Alacant.

El partit va començar amb una Universitat d’Alacant dominadora, que va aconseguir avançar-se en el marcador ben aviat. Va ser al minut 5, amb un gol d’Andrea Lacampre que feia justícia al que s’estava veient sobre la pista. A partit d’aquí, les alacantines podrien haver augmentat la seva avantatge però el marcador no es va moure fins a la segona meitat.

A la represa, el Gironella va semblar fer un pas endavant i va començar a crear perill sobre la porteria rival. Tot i això, la Universitat d’Alacant va ser capaç de fer el segon abans d’arribar a l’equador del segon temps en una acció de contraatac que va definir Amelia Romero. Poc després, però, una bona jugada col·lectiva del Gironella va servir perquè Cèlia retallés distàncies i col·loqués l’1 a 2 en el marcador. Quedaven 10 minuts i el Gironella es va llançar a l’atac davant un rival que va fer un pas enrere i es va dedicar a conservar un resultat que va acabar sent definitiu.

La derrota fa que el Gironella baixi una posició. A aquestes alçades, les gironellenques són 15enes, amb 11 punts, però conserven intactes les seves opcions per assolir la permanència.

I el proper cap de setmana, el Gironella jugarà a la pista de l’Ourense Envialia, un equip que viu còmodament a la meitat de la classificació, amb 30 punts i lluny de les places de descens.

Consulta els resultats i classificacions del futbol sala femení

BÀSQUET

Primera Catalana – Grup 2

El Bàsquet Berga ha perdut a la pista del Club Bàsquet La Palma per 74 a 67.

Amb aquesta derrota els berguedans segueixen a la catorzena posició, amb un balanç de 3 victòries i 16 derrotes, però veuen com La Palma, actual 13è classificat i rival directe per la permanència, s’escapa una mica més i se situa 3 victòries per sobre.

I la setmana que ve, nova prova de foc pel Bàsquet Berga, que rebrà la visita del Corbera Negre, actual cuer de la categoria, que només ha aconseguit una victòria en les 19 jornades que s’han disputat de competició.

Bàsquet Cap de setmana Classificacions Futbol Futbol sala Resultats Resultats esportius

Estic amb tu

Comentaris