L’activitat d’Espuña a la Pobla començarà a l’abril, i prèviament s’arranjarà l’accés al polígon

La Pobla de Lillet pavimentarà aquestes properes setmanes el camí d’accés al polígon industrial de la Vinya del Sastre. El Consell Comarcal del Berguedà destina a aquesta actuació 90.000 euros i l’obra s’ha adjudicat a l’empresa Pasquina.

La millora del tram de camí des de la carretera B-402 fins al polígon és clau per garantir una bona mobilitat a les empreses i per això era una assignatura pendent del consistori poblatà.

Ara, amb la imminent instal·lació de l’empresa Espuña al polígon de la Pobla, l’obra s’havia convertit en prioritària. Per això, l’Ajuntament va demanar ajuda econòmica al Consell Comarcal i des de l’ens, ha dit el president Sergi Roca, “s’ha considerat una actuació bàsica perquè generarà llocs de treball a la comarca”. D’entrada, Espuña donarà feina a una vintena de persones i perquè s’implanti és imprescindible disposar d’un bon accés, “per això el Consell contribueix a què puguin iniciar la seva activitat industrial”.

Espuña, en marxa aquest abril

D’entrada, treballaran a Espuña unes vint persones i la previsió és que més endavant es puguin ampliar fins a quaranta o cinquanta. L’empresa farà la selecció de personal i el formarà a Olot, ciutat on hi ha la seu d’Espuña, dedicada a la producció i la distribució d’embotits. Prèviament, segons ha comentat l’alcalde de la Pobla, Vicenç Linares, ja hi estan treballant: “aquests dies estan canviant revestiments i fent la reordenació de la nau per instal·lar-hi la maquinària necessària”. El termini per acabar les obres està fixat abans de Setmana Santa i Espuña vol començar l’activitat a l’abril. A la Pobla de Lillet, l’empresa olotina hi iniciarà la producció d’una nova gamma de menjar en format de tapes casolanes, ‘Tapes al minut’, que destinarà majoritàriament a les exportacions.

Camí Espuña La PoblaL’arranjament del camí

Els treballs d’una primera fase, previstos entre aquest febrer i el març, consisteixen en fer moviments de terres, pavimentar i senyalitzar un tram d’uns 320 metres des de la sortida del polígon de la Vinya del Sastre en direcció a la rotonda que connecta amb la carretera. I en una segona fase quedarà pendent asfaltar mig quilòmetre de l’accés, que és competència de Carreteres de la Generalitat, qui també s’ha compromès a fer l’actuació i a finançar-la, ha explicat l’alcalde, Vicenç Linares. Tot i que no ha sabut concretar el cost de la segona fase, ha dit que la Generalitat ho assumirà i iniciarà els treballs tan bon punt acabi la primera fase, “s’empalmarà una fase amb l’altra, per poder tenir ben aviat el camí arreglat i pavimentat. Un cop el temps permeti iniciar les obres es començaran i amb poques setmanes estarà enllestit”.

 

FOTOS: Accés al polígon de la Vinya del Sastre. AUTOR: Vicenç Linares