Èxit d’assistència en la taula rodona organitzada per la Fundació Hospital Sant Bernabé amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer

Més de 130 persones van omplir, el passat dijous, el Pavelló de Suècia per assistir a la taula rodona organitzada per la Fundació Hospital Sant Bernabé amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer.

Va moderar la taula el doctor Antoni Gallardo, metge del servei de cirurgia  de l’hospital.

Hi van participar el doctor Jesús Montesinos, del servei d’oncologia; la doctora Anna López, servei de medicina interna; Sílvia Tarrés, responsable de la infermeria de l’Hospital de Dia oncològic; el doctor Jesús Boixader, metge de Berga i afectat per aquesta malaltia; i Aurora Fernández en representació de l’Associació Ginkgo.

Es va parlar dels avenços en els estudis clínics per tal de personalitzar cada vegada més els tractaments, de quins són els tipus de càncer més habituals entre la població del Berguedà, entre els quals els càncer de colon, de recte i de mama, i el doctor Montesinos va destacar la importància de portar uns bons hàbits alimentaris i reduir o eliminar els tòxics. D’entre les intervencions, especialment destacable, la de Jesús Boixader que va explicar les seves vivències com a malalt i la importància que té “conviure amb la malaltia amb normalitat”.

En la última intervenció, Aurora Fernández va obrir les portes de l’Associació Ginkgo a tots els assistents, explicant el què i com ho fan, així com la necessitat de “celebrar la supervivència a la malaltia”.

X