L’empresari Joan Barniol diu que el nou concurs pel Tossalet, de Berga, podria deixar la concessió buida

L’empresari Joan Barniol creu que el nou concurs pel Tossalet podria deixar la concessió buida. L’empresari i impulsor de Berga Resort mostra el seu desacord amb l’Ajuntament després que l’equip de govern (CiU) decidís aquest mes de febrer que no li cedirà finalment la gestió del Centre Esportiu El Tossalet, en què s’inclou la piscina municipal coberta de la ciutat. La Federació Catalana de Natació (FCN), actual adjudicatària, havia acordat a l’octubre una subrogació de la concessió del Tossalet amb la societat que formen Joan Barniol i el seu germà, empresaris de Berga Resort. L’equip de govern de Berga, però, finalment no ha donat llum verda a aquest acord.

Joan Barniol explica que el consistori ha decidit “unilateralment” fer una nova concessió encara que, des de la nova societat formada per accionistes de Berga Resort que anava a agafar les regnes del Tossalet, ja feia almenys 6 mesos que es treballava “en fer tot el que l’Ajuntament estipulava”.

Barniol assegura que s’havien inclòs en el projecte “totes les propostes que rebíem des de l’ens municipal”.  L’empresari berguedà afegeix que la federació va oferir a Berga Resort la cessió del Tossalet, i que l’Ajuntament hi va estar d’acord “des del primer dia”. Després de la decisió de l’equip de govern de rescindir el contracte a la federació i convocar directament un nou concurs d’adjudicació, Barniol adverteix que: “obrir un procés per atorgar la concessió costarà diners a la ciutat i, en canvi, fer complir l’actual contracte no costava un euro”. I considera que, ara, “el concurs per al Tossalet podria quedar desert“.

Joan Barniol no creu que “hi hagi gaire gent prou valenta per afrontar un projecte de 240.000 euros de pèrdues, en el que a més ha d’assumir el personal que hi ha en aquests moments”, que sumen una vintena de persones.

En aquest sentit diu que “si es fa un nou concurs no sabem si ens hi presentarem”. Una de les raons, insisteix, és que “un nou procés costa diners a Berga, l’Ajuntament haurà de pagar per fer el nou contracte”, diu Barniol. L’empresari insisteix “que si l’Ajuntament el que vol fer és anul·lar el nostre contracte, el que caldria és mantenir-lo amb la federació”; que aquesta es replantegés la gestió “de manera que perdés quants menys diners possibles”.

Joan Barniol afegeix que el presentar-se o no a un nou concurs també dependria de les condicions.

Un equipament deficitari des del principi

El govern de Berga hauria rebutjat l’acord amb la societat a qui la FCN anava a subrogar la gestió del Tossalet perquè, en paraules de l’alcalde Juli Gendrau, “la proposta suposava una modificació substancial del contracte de la concessió”. No obstant, Joan Barniol assegura que, en tot el procés, s’havien estat seguint les directrius “de l’Ajuntament”, per la qual cosa “no té sentit que l’últim dia hi hagi aquesta decisió”.

L’equipament esportiu i la piscina són deficitaris des que es van obrir el 2005, pel baix nombre d’usuaris. Es necessitarien uns 2.000 abonats per fer viable El Tossalet, mentre que a final d’any n’hi havia només pels volts de 1.200.

X