Berguedà Online, el portal satíric de la comarca, celebra el seu primer aniversari

Les publicacions d’humor satíric tenen una llarga tradició a Catalunya. I avui en dia cada vegada hi ha més iniciatives d’aquest tipus que salten o neixen a Internet. El Berguedà, doncs, no podia ser menys i ja fa un any que té el seu propi portal dedicat a fer broma de l’actualitat.

Es tracta del magazine digital Berguedà Online que arriba, aquest mes de març, al seu primer aniversari.

El web és una creació del berguedà David Cols que aporta, amb aquesta iniciativa, sàtira i humor a l’actualitat de la comarca. Ràdio Berga i l’AquíBerguedà.cat han parlat, aquest matí de dimarts, amb David Cols que ha explicat que el propòsit del magazine digital ha estat des del principi: “portar al terreny local, una iniciativa que ja existia a la xarxa a nivell més general, com podria ser a través del BeNegre.cat o també del Mundo Today en àmbit estatal”.

Cols ha considerat que “les coses fan més riure quan et toquen de més d’a prop”. I admet que també s’introdueix un punt de crítica en els articles amb aquesta voluntat de sàtira.

El creador del Berguedà Online ha dit també, això sí, que sempre s’intenta marcar la línia en el respecte cap als altres. I ha confessat que la majoria de polítics i persones conegudes de la comarca, sobre les que el portal ha fet broma, fins ara s’ho han pres bé. “La comarca té força sentit de l’humor”, ha admès.

Per celebrar aquest primer aniversari, els responsables del Berguedà Online han organitzat un acte a la General de Berga; el proper 14 de març a partir de les 6 de la tarda. Hi tindran la presència d’Eva Cabezas, humorista i actriu del televisiu El Club de la Comedia, que visitarà Berga en aquesta ocasió.

Les entrades costaran 8 euros a taquilla. I 5 si es compren de forma anticipada, i aquestes es poden adquirir al Bar El Celler i al Bar La Guita de Berga; i al Bar – Restaurant Gironella d’aquest municipi del baix Berguedà.

X