Els Mountain Runners del Berguedà diuen que cal reivindicar els Rasos com el bressol de l’esquí de muntanya a Catalunya

L’Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà demana reivindicar els Rasos de Peguera com el bressol de l’esquí de muntanya a Catalunya, i crear-hi itineraris i activitats de formació. Els responsables de l’entitat recorden que, si bé no passa el mateix amb l’esquí alpí, per d’altres esports de neu – sobretot per l’etapa formativa – aquest entorn berguedà ha estat sempre “un bon lloc”.

Mountain Runners del Berguedà és una entitat integrada dins de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i que té com a objectiu social el foment i la pràctica d’activitats de muntanya, especialment activitats esportives com les curses i l’esquí de muntanya. Aquest dimecres al vespre, l’entitat ha presentat els equips de competició d’esquí de muntanya i de raquetes de neu a Berga, que són un exemple, segons ha explicat un dels responsables esportius de l’entitat, Guillem Llord: “de la qualitat i l’interès que hi ha a la comarca per aquest tipus d’esports de neu”. Ho ha dit en una entrevista al Berguedà Matí aquest dijous.

Actualment, Mountain Runners del Berguedà compta gairebé amb 500 socis, la majoria dels quals són practicants actius de curses de muntanya, esquí de muntanya, senderisme, alpinisme o altres activitats relacionades amb el medi natural. I a nivell competitiu té equips en plena forma que han assolit ja 34 podis i tenen l’objectiu d’aconseguir medalla al Campionat d’Espanya, al Campionat de Catalunya per equips, i al Campionat d’Espanya per equips d’enguany. A més, Guim Llord ha destacat la important presència de dones a l’equip i la tasca de l’escola.

En aquest sentit, l’entitat també ha creat una Escola d’Esquí de Muntanya, que ja introdueix a l’esquí de muntanya a nens i nenes d’entre 11 i 14 anys, i que vol créixer per fer “pedrera i formar futurs components de l’equip dels adults”.

Referent a la comarca

L’alcalde Juli Gendrau ha valorat en la presentació d’aquest dimecres, de fet, que el que està fent el club és “un referent” per a la comarca, també sobre la promoció de l’esport d’hivern que aquesta fa activament. L’Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà va ser fundada per una colla d’amics amants dels esports de muntanya l’any 2004.

Per la seva banda, Guillem Llord ha explicat que l’esquí de muntanya no és esquí olímpic però que, en relació a la candidatura ja existent, creu que Barcelona i els Pirineus podrien fer un bon paper si organitzessin els Jocs Olímpics d’Hivern del 2026.

X