Berga, Patum

Alumnat de diferents països europeus coneix La Patum de primera mà

Alumnat de diferents països europeus coneix La Patum de primera mà

Els alumnes de 2n d’ESO de l’Escola Diocesana de Navàs, juntament amb els seus companys i companyes del projecte Erasmus+, que provenen de Polònia, Turquia, Aland Islands (Finlàndia), Anglaterra i Lituània, i amb els quals han compartit quatre dies d’aprenentatge i immersió cultural a Catalunya; han pogut ja descobrir els secrets de La Patum. El grup va visitar Berga aquest divendres.

L’objectiu del seu projecte, iNimation in Clay, és, de fet, la creació d’una pel·lícula d’animació on cada país mostra les seves característiques culturals més destacades. D’aquesta manera, durant els dos cursos escolars que inclou el projecte hi haurà diversos viatges cap als països participants, on l’alumnat que s’hi inclou desenvoluparà els tallers específics necessaris per a poder realitzar la pel·lícula. En el cas del nostre país, la celebració catalana més destacada que s’ha mostrat ha estat La Patum. Els alumnes provinents de l’estranger han vingut, així, a aprendre a modelar personatges amb plastilina, entre d’altres tècniques, i han fet també una visita a Berga, de la mateixa manera que han pogut conèixer d’altres tradicions catalanes.

Aquest divendres han pogut visitar la Casa de La Patum i veure’n l’audiovisual; han conegut de primera mà quin és el procés de restauració de la seva comparseria amb la Gemma Rodríguez, restauradora de la mateixa; han après les tècniques tradicionals utilitzades per confeccionar les carotes a Artesania Camps; i han descobert quin és el procés per vestir els Plens.

Casa de la Patum Erasmus + Escola Diocesana de Navàs Estranger Projecte escolar

Estic amb tu

Comentaris