Més de 300 alumnes del Berguedà omplen el Pavelló Vell de Berga en les proves Cangur de matemàtiques

Amb l’objectiu d’estimular i motivar l’aprenentatge de les matemàtiques a través dels problemes, 321 alumnes d’entre 3r d’ESO i 2n de Batxillerat s’han concentrat aquest dijous al Pavelló Vell de Berga per fer les proves Cangur, una activitat que enguany ha organitzat a Berga el grup Pi 3 Beta de professors de matemàtiques amb l’Ajuntament, però que s’organitza en molts d’altres indrets de Catalunya i a nivell mundial.

La prova consta de 30 reptes matemàtics, de dificultat creixent i resposta tancada, amb cinc opcions per cada problema. Acabat el test, l’alumnat ha pogut gaudir d’un esmorzar i, posteriorment, s’hi ha fet una xerrada sobre endomorfismes a càrrec de Sergi Muria, integrant del Cesire (Centre de Recursos Pedagògics Específics de Suport a la Innovació i la Recerca Educativa) en l’àmbit de matemàtiques i vinculat al departament d’Educació.

Com a novetat, aquest any s’ha convocat també la primera edició de les proves Cangurets, destinades a alumnat de 5è i 6è de primària, una activitat de reptes matemàtics que s’ha fet a la tarda als diferents centres escolars de Berga.

X