Sant Josep omple de fira i cotxes Gironella en la mostra que es fa aquest cap de setmana

Gironella inaugurarà la nova biblioteca el 21 de març, coincidint amb el cap de setmana de la Fira de Sant Josep, i celebrarà la jornada de portes obertes, el diumenge 22. Es tracta d’un dels equipaments més esperats pels gironellencs. L’acte d’inauguració es farà dissabte a 2/4 d’1 amb la presència confirmada del president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve. I la instal·lació ja acollirà el mateix dia, l’Hora del Conte, a les 5 de la tarda, amb berenar per a tothom. La jornada de portes d’obertes es farà, de 11 del matí a 2 de la tarda, l’endemà.

Enguany, a més, també serà una fira especial per als botiguers de la vila. El Local del Blat s’engalanarà per la vintena edició de la fira d’estands, una edició que obrirà portes el dissabte a les 5 de la tarda i que continuarà diumenge. Tal i com ha explicat Maria Àngels Sallés, regidora de Fires i Comerç de Gironella, a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà.cat.

Paral·lelament, la gran protagonista serà, com ja és habitual, la mostra de motor, que es podrà visitar diumenge 22 i que s’estendrà, com sempre, per tota l’Avinguda de Catalunya, amb una àmplia presència dels concessionaris de la comarca. La Fira de Sant Josep també guardarà un espai per a les entitats, al carrer de Balmes. I múltiples activitats paral·leles.

Motor i actes paral·lels

Diumenge 22, Gironella s’omplirà de fira. Els gironellencs i visitants podran passejar per l’Avinguda Catalunya, la plaça de l’Estació, la plaça Pi i Margall, el carrer Farguell, el carrer Balmes i l’espai comercial del Local del Blat. En aquest sentit, i a banda dels expositors de motor, de les parades, i del comerç local, també s’hi durà a terme la setena trobada de cotxes clàssics, la ja gairebé imprescindible trobada d’intercanvi de plaques de cava, i l’actuació castellera dels Castellers de Berga i els Sagals d’Osona, a la cruïlla de l’Avinguda de Catalunya amb carretera de Casserres.

Com d’altres anys, també es farà concurs de dibuix infantil, però en aquesta ocasió els més petits de la vila hauran pintat ja els seus dibuixos amb anterioritat, gràcies a la col·laboració de les escoles de Gironella. En el certamen del dia de la fira, concurs que arriba a la 28a edició, se sabrà quins són els dibuixos premiats.

Local del Blat de gala

Els estands del comerç al Local del Blat s’hauran vestit de gala pels seus vint anys de vida, i no hi faltaran tampoc desfilades de moda, actuacions del gimnàs Sabs, i exhibicions de bici-trial de l’equip Pep Ribera, així com el sorteig d’un cap de setmana.

FOTO: Fira de Sant Josep de Gironella en una imatge d’arxiu. AUTOR: Ricard Codina

X