Un equip encapçalat per Enric Pla es presenta per ERC a la Pobla amb la intenció de “trencar-hi el bipartidisme local” de CiU i PSC

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) concorrerà per primera vegada a la Pobla de Lillet en unes eleccions municipals. Ho farà en un municipi on històricament s’hi han presentat dos partits, Convergència i Unió (CiU) i el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), també amb la marca de Progrés Municipal, que s’hi han disputat els vots. Amb l’excepció els últims 10 anys de les eleccions municipals del 2003 i del 2007, en què també hi va concórrer el Partit Popular (PP), encara que la llista popular no va superar la trentena de vots en cap de les dues conteses electorals, segons dades del departament de Governació de la Generalitat i de l’Idescat (Institut d’Estadística de Catalunya).

“La presència del PP en aquelles dues eleccions va ser sobretot testimonial”, ha recordat l’alcaldable per ERC a la Pobla, Enric Pla; que ha defensat que “aquesta vegada sí s’hi presenta una tercera llista que realment vol ser una alternativa al bipartidisme existent” a nivell local. Pla defineix el seu equip com a “una llista de persones força diversa, que viu i treballa al poble, que hi té família i hi està establerta, i que vol endegar projectes pel municipi sempre en contacte amb els altres veïns i veïnes”.

Pla també ha recordat que, amb l’excepció d’un cas i que és una experiència puntual que data de fa 12 anys, cap d’ells s’ha presentat abans a una llista electoral. “Som gent diversa, i pensem que això fa més rica la nostra proposta, però també som gent nova a la política local amb ganes de fer feina; volem treballar per la població i ens organitzem de manera assembleària”, ha dit Enric Pla.

El cap de cartell de la formació republicana a la Pobla de Lillet té 37 anys i és pintor de professió, “treballo pel meu compte fa molt temps”, ha indicat. L’acompanyaran a la llista, tot i que encara no n’han volgut desvetllar l’ordre: Carles Trafí, Anna Pons, Xavier Serra, Jordi Boixader, Roger Mateus, Mariona Casas, Patrícia Zapatero, Bernat Sánchez, Pere Puig, Marc Ramos, Jordi Sala i  Joan Coma.

Una enquesta als veïns

Amb l’objectiu de conformar el seu programa electoral i saber quines eren les inquietuds i peticions dels seus veïns, l’equip d’ERC a la Pobla de Lillet ja va fer una enquesta a principi d’any. Es va posar a disposició dels poblatans un qüestionari en què se’ls va preguntar sobre les prioritats, preocupacions, i mancances del nucli i els seus barris, així com sobre temes pendents del municipi, com ara el pavelló que la crisi econòmica va deixar a mig construir. “És la manera com volem treballar a partir d’ara, copsant el pols del carrer i, si sortim escollits, també informant constantment les persones del que s’està fent al municipi, que trobem que ha estat una mancança de les darreres legislatures, tant de CiU com del PSC”, ha defensat Enric Pla.

Un total de 111 persones van respondre un qüestionari en què Pla ha destacat que van remarcar la falta d’aparcament o la necessitat de millorar la circulació de vehicles al poble, “així com la neteja o manteniment dels carrers”, ha apuntat.

FOTO: Persones que conformen la llista electoral d’ERC a la Pobla amb Enric Pla al capdavant. AUTOR: ERC La Pobla de Lillet