Cars Berga

Gironella, Societat

Gironella perd població des del 2011 i un estudi sociodemogràfic alerta que en marxa més gent de la que hi arriba

Gironella perd població des del 2011 i un estudi sociodemogràfic alerta que en marxa més gent de la que hi arriba

Gironella perd població des del 2011, i en l’actualitat té 5.106 habitants. Ho diu un estudi sociodemogràfic que l’Ajuntament de la vila ha fet públic aquest dijous, i que va ser realitzat el passat 2014 per la Diputació de Barcelona. L’estudi fa una radiografia de la població total, així com dels factors que incideixen en determinades dinàmiques demogràfiques, com ara els naixement, les defuncions o el moviment natural i els moviments migratoris.

Com a dades destacables de l’estudi, el consistori hi subratlla la tendència a la disminució de la població des de l’any 2011. Actualment la població total del municipi és de 5.106 persones, mentre que al 2011 era de 5.257 persones. En aquest sentit, l’estudi indica que, des del 2011, del municipi en marxa més gent de la que arriba. Actualment el 13% de la població és de nacionalitat estrangera.

immigracióEs tracta d’un anàlisi sociodemogràfic complet que va ser demanat per l’Ajuntament de Gironella de manera gratuïta a la Diputació de Barcelona per tal de tenir una visió general de la població. Pel que fa al creixement natural al municipi, cal destacar també la tendència a un creixement natural negatiu, és a dir, que hi ha més defuncions que naixements.

I sobre la composició de la població, l’estudi en diu que les persones estrangeres més nombroses al municipi són les africanes: amb 322 persones al 2014; 318 de les quals són marroquines. La marroquina és, doncs la nacionalitat estrangera més nombrosa al municipi, seguida de la romanesa, amb 228 persones, l’equatoriana, la polonesa i la brasilera.

L’estudi complet es pot consultar aquí.

Ajuntament de Gironella Diputació de Barcelona Estudi Sociodemografia

Comentaris