Borredà, Societat

L’Ajuntament de Borredà lamenta no haver pogut fer la depuradora per “les fortes retallades de la Generalitat”

L’alcalde de Borredà, Joan Roma, ha lamentat en el balanç de la seva legislatura, no haver pogut fer realitat la construcció de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR), que estava projectada per un import de 850.000 euros, i que la Generalitat de Catalunya va adjudicar l’any 2003 encara que “fins ara no s’ha pogut dur a terme“, ha dit el batlle. Segons Roma, en el programa electoral pel mandat 2011 – 2015, hi figuraven 10 compromisos, dels quals l’equip de govern “només n’ha pogut acomplir la meitat, degut a les fortes retallades de la Generalitat que no han permès dur a terme obres més importants”. És en, aquest sentit, que no s’hauria pogut fer realitat la depuradora. Però tampoc la construcció d’un nou magatzem municipal i parc infantil.

Aquesta altra obra suspesa estava subvencionada pel Govern català, amb 398.000 euros, i ha dit l’alcalde Joan Roma que, en aquest cas, no s’ha pogut realitzar “per por de no cobrar-la en un temps raonable”.

“Hem renunciat a l’obra a canvi d’obtenir el 50% de la subvenció, per dedicar a d’altres iniciatives”, ha matisat. De la mateixa manera tampoc s’ha pogut executar una de les fases de renovació del nucli antic per la suspensió del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC), per part de la Generalitat.

Roma (PSC) ha retret, doncs, al Govern català no haver pogut donar compliment a la totalitat de les obres més importants del seu programa electoral per aquest mandat, però ha considerat que “vistes les condicions generals, hem estat capaços d’obtenir importants ajuts de la Diputació de Barcelona com per compensar una part important de les obres no realitzades”.

En resum, l’alcalde de Borredà ha considerat que el balanç d’aquest mandat és positiu, “tot i el munt de dificultats que hem trobat”. L’Ajuntament de Borredà ha fet públic ja aquesta setmana el butlletí municipal en què ha aprofitat per fer un resum del mandat i explicar als veïns i veïnes quina és, tot i els projectes pendents, la llista d’inversions dutes a terme.

D’entre les actuacions realitzades, hi ha el reasfaltatge del camí de la Riera de Merlès al tram de Borredà, que tingué un cost de més de 500.000 euros; la restauració del campanar de l’Església de Salselles, amb un pressupost 26.000 euros; la recepció de les parcel·les 8 i 9 de la Unitat d’Actuació de Cal Gall; les obres de millora de la xarxa d’aigua per més de 36.000 euros; o la instauració d’una nova planta potabilitzadora d’aigua que ha costat 70.000 euros.

Ajuntament de Borredà Depuradora Govern català Joan Roma Valoració de mandat

Estic amb tu

Comentaris

  • Esteban Amills Sisó

    La DEPURADORA, estem farts al poble de sentir de boca del alcalde cada any, “que ara si, ara es farà perquè ja hi ha la subvenció”. I si es; es deu haver gastat en altres coses (que es de suposar no se li permetria). O ha sigut mentida, I NO HI ES. Llavors perquè lamentar-se de una subvenció que no se li deu concedir, presumptament, per NO NECESSÀRIA, O BE PER NO GUANYADA.
    El parc infantil, i el magatzem, a pregunta meva el PUOSC va contestar que per no necessàries retirava la subvenció a la meitat. I es veu que s’ha aprofitat per altra cosa.
    LA DEMAGÒGIA ES MOLT DOLENTA QUAN VOL EXPLICAR COSES INEXPLICABLES.