L’ocupació turística al Berguedà superarà el 90% els dies festius d’aquesta Setmana Santa

L’ocupació turística de la comarca del Berguedà superarà el 90% aquesta Setmana Santa, amb especial afluència de visitants entre Divendres Sant i Dilluns de Pasqua. Un dels punts claus per aquesta forta demanda, de fet, es correspon específicament a la força amb la que atrau clients el turisme rural: un sector d’allotjaments que sol ser el preferit dels visitants que arriben a la comarca aquesta època de l’any.

Jordi Pellicer, president de l’Associació d’Agroturisme del Berguedà, ha explicat als micròfons de Ràdio Berga i de l’AquíBerguedà.cat que “el patró, a més, és que hi sol haver força reserves d’última hora; estem fregant el 90% de reserves però la previsió és que, a partir d’ara i ja de cara a aquest dijous, es combini alguna baixa d’última hora amb persones que estan esperant al darrer moment per escollir destí”.

Es tracta d’un perfil de turista català, familiar i que busca fer activitats a la natura. L’ocupació més elevada se situa entre el Divendres Sant i el Dilluns de Pasqua, mentre que la resta de dies la demanda és més baixa.

“Són dies importants per a l’ocupació en agroturisme, amb un client més de casa; llavors hi ha l’estiu en què comença a venir un públic més divers, i en què arriben els turistes estrangers, sobretot del centre d’Europa”, ha detallat també Pellicer. L’Associació d’Agroturisme del Berguedà representa més d’una setantena de cases rurals de la comarca.

Tot i l’optimisme amb què el sector encara aquest període, Jordi Pellicer ha recordat, això sí, que “no hem viscut un repunt respecte d’altres anys, no es nota una millora des de que estem en situació de crisi econòmica general”. Aquest 90% d’ocupació és molt similar, doncs, a la xifra d’ocupació que va registrar la Setmana Santa de 2014. “Hi havia gent fa cinc o sis anys que es podia permetre venir tota la setmana, i ara estem focalitzant les xifres altes d’ocupació en aquests quatre dies, això no ha canviat tampoc aquest any”, ha dit Pellicer.

Jordi Pellicer ha relatat, a més, que hi ha establiments que hores d’ara no tenen places disponibles, tot i que en d’altres encara hi ha lloc.

Quatre dies clau d’afluència a la comarca

L’ocupació també serà alta en hotels, càmpings i altres allotjaments de la comarca, segons fonts d’Hostaleria i Turisme del Berguedà.

La comarca és una destinació que cada any per Setmana Santa té molta demanda, i tot i que aquests últims anys la crisi s’ha notat, són festius que la gent busca sortir, encara que sigui gastant menys i buscant les ofertes més assequibles.

L’afluència de turistes al Berguedà serà constant aquests dies, amb perfil principalment de públic familiar català, molt principalment procedent de Barcelona i l’àrea metropolitana, que busca tranquil·litat i activitats per fer a la natura.

FOTO: Salt del Colom, casa rural de l’Espunyola. AUTOR: Arxiu