Puig-reig anuncia que Liven instal·larà una fàbrica al municipi i reivindica el poble “com a pols industrial de la comarca”

L’empresa berguedana Liven instal·larà una nova fàbrica a Puig-reig amb la que complementarà la seva seu principal al Polígon Industrial de la Valldan de Berga. Liven ha adquirit una parcel·la de 5.000 metres quadrats per posar-hi en marxa noves línies de producció i ja ha presentat al consistori el projecte per condicionar les dues naus que conformen l’espai. Segons ha explicat l’alcalde puig-reigenc, Antoni Clement, en aquesta fàbrica hi treballaran entre 30 o 35 persones i podria entrar en servei cap a l’agost.

Clement es mostra satisfet, de la mateixa manera que ho està el conjunt de l’Ajuntament com a institució que aquest dimecres va donar la notícia a través de les xarxes socials. “Apostem per reindustrialitzar el municipi, crear llocs de treball; i estem ben posicionats. A les colònies hi ha espais industrials, empreses que ja funcionen i donen feina a molta gent”, ha relatat Antoni Clement a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà.cat, que ha explicat que “és una bona notícia que una empresa com Liven s’instal·li a Cal Prat, on hi ha un bon accés i visibilitat cap i des de l’autovia, Puig-reig vol ser un pols industrial a la comarca”.

Liven té una fàbrica a Berga, des de 1990 que dóna feina a 185 persones. Així mateix, l’acord entre Liven, que es dedica a la producció d’aperitius, i el propietari de la Colònia Prat va signar-se el passat divendres 27 de març i es tracta de la compra-venda de dues naus industrials, que acabaran sent una sola fàbrica i en la part frontal de les quals ja pot veure’s hores d’ara el logotip de l’empresa.

Llocs de treball per a Puig-reig

“Amb la crisi, la falta d’oportunitats laborals és quelcom que cal resoldre”, ha dit Clement. De manera que ha afegit que “aquesta legislatura, el que ens ha preocupat més ha estat la manca de llocs de treball: ja com a objectiu abans de les eleccions ens vam marcar fer feina de dinamització econòmica per a què les naus industrials disponibles al poble no quedessin buides”.

Al costat del camp de futbol de Puig-reig, de fet, hi ha una altra nau de 10.000 metres quadrats per la qual properament es signarà un contracte amb una empresa que ja està al municipi i que ara vol créixer en aquest nou espai. “Encara s’ha de signar el contracte amb el propietari, però serà molt aviat i és destacable”, s’ha mostrat prudent però satisfet Clement. “La serradora també ha fet una inversió important, Aplitelc és una empresa que està creixent, tot el que sigui facilitar la implantació i estar al costat de les empreses, és el nostre objectiu prioritari”, ha reivindicat el batlle, a més a més.

Antoni Clement ha recordat que “a totes les colònies industrials hi ha naus de lloguer i també activitat econòmica, amb fàbriques que donen una ocupació important al municipi, i tot això són naus buides que s’han anat omplint i aprofitant per activitat econòmica, que a més també ofereixen llocs de treball qualificat; a enginyers, per exemple”.

Amb la industria, el comerç i el turisme són els altres dos eixos que es proposa potenciar l’Ajuntament de Puig-reig.