Un sabotatge, possible causa de les avaries d’internet al Berguedà, la Cerdanya i l’Alt Urgell

L’avaria en l’accés a internet i en telefonia fixa, que afecta el Berguedà des de fa ja gairebé 12 hores, podria ser a causa de “sabotatges” a la xarxa d’ADSL i en relació a la vaga d’instal·ladors d’empreses subcontractades per les principals companyies del sector. La incidència ha afectat també les comarques de la Cerdanya i l’Alt Urgell.

Un dels primers en pronunciar-se aquesta tarda al respecte ha estat, de fet, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, segons ha informat Ràdio Seu als voltants de les 5 de la tarda. El consistori havia demanat explicacions pels problemes d’accés a la xarxa, que en el cas de la comarca de l’Alt Urgell havien començat ja dimecres al matí. En aquest sentit, l’alcalde de la Seu – que també és diputat al Parlament de Catalunya -, Albert Batalla, ha explicat que les companyies amb qui ha pogut contactar han apuntat a un possible sabotatge a la línia, possiblement vinculat a la vaga de tècnics de manteniment que denuncien la precarització de les seves condicions laborals.

Batalla ha defensat a Ràdio Seu que els motius de la protesta “potser són molt legítims”. El diputat i batlle de la capital de l’Alt Urgell ha criticat, però, que es faci pagar aquest conflicte a usuaris particulars i a petites i mitjanes empreses.

Més tard també l’Ajuntament de Berga ha explicat als mitjans que, segons havien pogut saber de fonts de Telefònica-Movistar, es tractaria de “sabotatges” a la xarxa d’ADSL. De moment, després d’una trucada de Ràdio Berga i de l’AquíBerguedà.cat, Movistar s’ha limitat a apuntar que la incidència ve donada pel tall d’un cable de fibra òptica en una zona de difícil accés. Els tècnics de Telefònica hi estan treballant i confien resoldre el tall aquesta mateixa tarda.

Com que Movistar és el proveïdor de la xarxa als altres operadors, la incidència afecta a tots els usuaris, sigui quina sigui la companyia contractada.