L’ACEB i la Cambra de Comerç insten els responsables polítics a agilitzar el projecte i execució de l’estació d’autobusos de Berga

L’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà (ACEB) i la Cambra de Comerç de Barcelona han fet arribar als diferents partits polítics de Berga i comarca, que es presenten a les eleccions municipals del 24 de maig, diferents propostes per promoure i dinamitzar el territori. D’entre aquests punts que demanen resoldre a la propera legislatura, Josep Fígols, president de l’ACEB, ha destacat, en una entrevista a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà.cat, el projecte i execució amb terminis de l’estació d’autobusos. Una obra que és una de les assignatures pendents de la capital del Berguedà, donat que – com ha recordat el mateix Fígols – “Berga és una de les poques capitals de comarca que no disposa d’estació d’autobusos”.

L’equipament està previst fer-se a l’entrada sud de la ciutat, en una àrea propera a la Font del Ros, després que durant molts anys l’Ajuntament hagués defensat la seva ubicació a la zona de la Rasa dels Molins. Finalment, però, es faria – seguint la previsió actual – en aquesta entrada de la ciutat, de manera que facilitaria l’entrada i sortida d’autobusos cap a l’autovia, sense haver-ne d’habilitar l’accés de manera específica.

Els empresaris de la comarca també demanen, en aquest sentit, que qui governi en la propera legislatura tingui en compte d’altres factors de creixement i dinamització econòmica de Berga, de manera que es pugui trobar “una alternativa útil a l’edifici actual del CAT, que havia d’anar destinat a la informació turística però que fa anys que roman buit i inutilitzat”, segons ha recordat Fígols.

També s’espera que arribi “una actuació estratègica a la Rasa dels Molins, una millora en la connectivitat i l’urbanisme de la ciutat, i la consolidació de l’Hospital Sant Bernabé”, així com “una partida fixa pressupostaria anual destinada al manteniment de la via pública de la ciutat”.

Berga necessita créixer

Les dues entitats vinculades a l’empresariat de la comarca també han considerat, en el full de propostes que han fet també arribar als mitjans i que comunicaran a les diferents formacions polítiques, que a Berga li cal créixer. “No es pot seguir deixant marxar el talent professional jove que no troba sortides professionals a casa, i a més per accedir a determinades propostes per un millor creixement econòmic, seria positiu l’augment del nombre d’habitants de la ciutat”, ha dit Fígols.

Millors comunicacions

Pel que fa el conjunt de la comarca, l’Associació Comarcal d’Empresaris (ACEB) i la Cambra de Comerç de Barcelona al Berguedà també aposta per a tenir cura que es reformin i es millorin diferents infraestructures vials que han de comunicar el Berguedà amb la resta de Catalunya. “Vam viure un gran avanç amb l’arribada de l’autovia fins a Berga”, ha reconegut Fígols. El president de l’ACEB ha afegit que en la propera legislatura seria positiu poder encaminar “el desdoblament de l’E-9 en la seva connexió amb la part alta del Berguedà, la Cerdanya i França fins a Tolosa”.

També ha instat les institucions a treballar “per acabar la variant de Sagàs entre el Berguedà i Osona, que passa per Prats de Lluçanès, però de la qual queden per ampliar uns 2,5 quilòmetres a l’alçada de Sagàs”. Fígols ha recordat que “aquest és un punt negre”.

Una altra assignatura pendent quant a comunicacions a la comarca és la connexió de la c-26 Solsona – Berga – Ripoll, sobre la qual els empresaris demanen una reforma integral. Així com l’estesa de la fibra òptica “amb 100 megues reals mínim”, a tots els municipis de la comarca.

FOTO: Zona propera a la Font del Ros, on aniria situada l’estació d’autobusos de Berga segons les previsions actuals. FONT: Google Maps

X