Esquerra presenta a Berga una llista diversa formada per 22 persones amb Jaume Giménez de número 2

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Berga ha presentat avui, dimarts 14 d’abril, l’equip que acompanyarà l’alcaldable, Ermínia Altarriba, a les eleccions municipals del pròxim 24 de maig. Les 22 persones que configuren la llista – 17 titulars i 5 suplents – conformen una candidatura paritàrIMG_20150414_194049ia, amb diferents perfils i edats; i segons ha volgut destacar Altarriba, “representativa de la ciutat”. D’entre els sis primers llocs: el número dos serà Jaume Giménez, de 59 anys, president d’ERC a Berga i metge de professió; i en la tercera posició hi ha Jordi Pujals de 21 anys i coordinador de Recursos Humans. També es presenten Dolors Tous, 60 anys i treballadora de l’INSS; Aleix Camprubí, 21 anys i estudiant de Periodisme; i Queralt Fernández, 45 anys i infermera.

Els segueixen en les posicions posteriors: Ramon Camps, de 37 anys i professor de secundària; Josep Torrabadella, 43 anys i treballador del ram del metall; Anca Maria Bejan, de 20 anys i estudiant de Dret; Joan Ramon Bella, 65 anys i president de l’Associació de Veïns dels Quatre Barris; Arturo L. Martínez, 58 anys i metge de professió; Josefina Díaz, 67 anys i jubilada; Miquel Gimeno, 37 anys i director d’empresa; Pilar Carreras, 56 anys i mestressa de casa; Samir Boughlid, 21 anys i portaveu de la comunitat islàmica a Berga; Maria Teresa Badia, 51 anys i empresària; i Josep Xoy, 57 anys, arquitecte i que va ser regidor, i també alcalde durant un breu període de temps el 2003, a l’Ajuntament de Berga.

Els suplents són Isabel Blazquez, 61 anys i membre de la junta de l’Associació de Veïns de Santa Eulàlia; Josep Guillén, 22 anys i estudiant de periodisme i actor; Pilar Servitje, 76 anys, jubilada i membre de la junta del Casal d’Avis; Maite Espelt, 38 anys i infermera; i Jordi Parera, 37 anys i director d’enginyeria de LIVEN SA.

IMG_20150414_193749En el seu discurs, Altarriba ha destacat que es tracta d’un equip “preparat per governar” i “amb ganes de servir a Berga i els seus ciutadans”, unit “pel compromís amb Berga, el país i la seva gent”. L’alcaldable ha aprofitat per recordar els cinc eixos principals del projecte, que són fer de Berga una ciutat “dinàmica i emprenedora”, “justa i cohesionada”, “saludable”, “neta, transparent i participativa”, i “compromesa amb la independència”.

La candidata també ha remarcat que l’acte s’ha celebrat el 14 d’abril, el Dia de la República, ja que aquesta forma de govern “és igualtat, justícia, transparència, participació i llibertat”. Aquestes són els valors republicans que defineixen el partit i que “volem per Berga i tots els seus ciutadans”.

L’acte ha comptat – també – amb la participació de l’humorista Jaume Fíguls, que ha fet un monòleg de IMG_20150414_194551benvinguda. Els membres de la llista han desplegat unes lletres que projectaven el lema ‘Amb tu Canviem Berga’.

Respecte la diversitat de la llista, Ermínia Altarriba ha parafrejat Justo Molinero i ha assegurat que “els berguedans naixem on volem”, en referència a l’origen marroquí de Samir Boughlid. I també ha dit que el seu model d’Ajuntament és un “amb parets de vidre”, per a què “la ciutadania sigui lliure de participar-hi” i en què hi hagi “transparència”.

FOTOS: Presentació de la llista d’ERC a Berga, a la plaça dels Països Catalans, aquest dimarts a la tarda. AUTORA: Pilar Màrquez