Berga, Societat

Berga rebrà el Fòrum de Joves Talents de Catalunya al juny

La regidora d’Educació Sílvia Salvador ha avançat que properament, del 15 al 28 de juny, es farà a Berga el Fòrum de Joves Talents de Catalunya, organitzat per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) mitjançant l’Exploratori de Recursos de la Natura, amb el patrocini de la Fundació Agbar i el suport de l’Ajuntament de Berga, de la Generalitat de Catalunya a través del Departament d’Ensenyament i de la Direcció General d’Universitats, i de l’Associació Catalana d’Entitats de Recerca (ACER).

A través d’aquesta iniciativa, que compta també amb la col·laboració de l’Escola Politènica Superior de Manresa (EPSEM) de la UPC i d’empreses de la Catalunya central, es reconeix el talent del millor estudiantat preuniversitari de Catalunya. La finalitat és incentivar la ciència i la tecnologia entre el jovent de secundària i batxillerat.

Un total de 40 joves de Catalunya —de quart d’ESO i de primer de batxillerat—, amb els millors expedients, seleccionats pel Departament d’Ensenyament, participaran en aquest Fòrum, que consisteix a debatre sobre un tema central. En aquesta primera edició el tema serà l’aigua a la Terra, atès que el 2015 acaba el decenni internacional per a l’acció ‘L’aigua com a font de vida’.

El programa del Fòrum comptarà amb ponències a càrrec de científics rellevants, experts en el tema en diferents vessants, i sessions de debat entre els joves per grups, moderades per joves universitaris. El líder de cada grup presentarà unes conclusions davant de la resta de participants.

També es realitzaran visites a la comarca del Berguedà relacionades amb el tema de l’aigua i els recursos naturals, com són les fonts del Llobregat i l’embassament de la Baells, entre d’altres.

La inauguració del Fòrum tindrà es farà el 25 de juny, al Pavelló de Suècia de Berga, a 2/4 d’1 del migdia, amb la participació de Federico Mayor Zaragoza, president de la Fundació per a una Cultura de Pau, que impartirà la conferència inaugural.

Ajuntament de Berga Exploratori de Recursos de la Natura Fira Coneixement Regidoria d'Educació Sílvia Salvador

Estic amb tu

Comentaris