‘L’Estació’ de Xavier Gual parla aquest dijous del procés català amb el treballòleg Josep Ginesta i Josep Ramon Bosch de Societat Civil Catalana

L’empresari, periodista i escriptor berguedà Xavier Gual ha estrenat recentment el seu nou programa televisiu ‘L’Estació’, un espai de debat que busca aprofundir en la política, l’economia i la societat berguedana però que també es proposa tractar temàtiques d’interès català.

‘L’Estació’ s’emetrà cada quinze dies a Televisió del Berguedà, i sempre comptarà amb un grup de convidats i un periodista, que realitzarà la tasca de revisor i que analitzarà les reflexions que s’hi duguin a terme un cop finalitzat el debat, extraient-ne algunes idees com a resum.

Aquest dijous se n’emet el segon programa, en aquest cas amb la col·laboració de Ràdio Berga i de l’AquíBerguedà.cat. Hi participaran, així: Josep Ginesta que és professor universitari i treballòleg, expert d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), nomenat pel govern de la Generalitat per crear el nou model de la Seguretat Social Catalana; Josep Ramon Bosch, que és dirigent empresarial i president de Societat Civil Catalana;  i Maria Àngels Guitart, directora financera de l’Hospital Transfronterer de la Cerdanya i política democratacristiana. Guitart també és exregidora de Berga i exmilitant d’Unió Democràtica de Catalunya.

El programa serà en directe, per Televisió del Berguedà, a partir de les 20.20 hores de la tarda d’aquest dijous i estarà moderat pel periodista Xavier Gual. En aquesta ocasió també comptarà amb la presència de la periodista Pilar Màrquez, de Ràdio Berga.

L’espai s’emet en directe en aquest primer horari, i oferirà repeticions durant el cap de setmana. Pel que fa al disseny del logotip i l’escenari, ha estat obra del dissenyador berguedà Salvador Vinyes.

En el primer programa, el 26 de març, es va analitzar la situació econòmica berguedana.

X