L’escola bressol Flor de Neu engega un projecte per crear i diversificar els espais del seu pati

L’escola bressol Flor de Neu ha engegat a Berga el projecte ‘Patis’, i ho ha fet amb una jornada en què educadores i famílies han compartit una estona de treball amb els més petits per diversificar les activitats que els infants poden fer al pati del centre i els estímuls que s’hi poden trobar. “La iniciativa l’han ideada les educadores de l’escola, que proposen fer uns patis amb diversos espais de joc”, ha explicat a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà.cat, la directora de l’escola bressol Flor de Neu, Carme Torras.

Escola BressolPer aquest motiu, l’equip educatiu ha fet arribar el projecte a les mares i pares de l’AMPA de l’escola, per tal de demanar-los ajuda “per fer realitat aquest projecte educatiu”, ha puntualitzat Torras. D’aquesta manera, escola i família han treballat per millorar la qualitat educativa dels infants a través de la diversificació i creació de noves àrees a l’espai d’esbarjo per excel·lència, el pati.

Amb l’ànim d’emprendre també una tasca col·laborativa entre educadores, l’AMPA i la resta de famílies de l’escola, s’ha realitzat, doncs, una jornada de treball que, segons expliquen els seus responsables, ha estat “un gran èxit”. Per Carme Torras, el passat dissabte 11 d’abril “va ser un dia per compartir i a la vegada regalar un pati amb moltes coses per fer pels nostres fills i filles: Junts hem creat i transformat diferents espais dels patis de l’escola i ara ja tenim un pati de somni, on cada nen i nena podrà trobar el seu raconet per poder compartir i jugar amb els seus companys i companyes”.

Per habilitar aquests nous espais al pati s’han afegit elements de joc fets amb material reciclat i també s’ha repintat la façana de l’escola de manera col·laborativa.

Jornada de portes obertes ja de cara a la preinscripció

Escola bRessol 2A més, a partir de les 11 del matí i fins a la 1 del migdia d’aquest dissabte, 18 d’abril, tothom qui ho vulgui podrà visitar l’escola bressol Flor de Neu en la seva jornada de portes obertes, que començarà amb una xerrada informativa. Durant la visita, es podran veure, precisament, les millores de l’entorn de l’escola, que han dut a terme aquest cap de setmana pares i mares del centre.

Tal com ja es detallarà en la reunió informativa que es farà dissabte a les 11 del matí dins la jornada de portes obertes, les preinscripcions per al curs 2015-2016 es podran fer del 5 al 15 de maig a la mateixa escola de les 8 del matí fins a les 2 del migdia i de les 3 a les 5 de la tarda.

Enguany, s’ofereixen 8 places per a nens de 0 a 1 any (P0); fins a 28 places per nens i nenes d’entre 1 i 2 anys (P1), que és històricament el curs de l’escola bressol que té més demanda, fet pel qual ja va reestructurar-se l’oferta de l’escola per permetre’n ampliar la capacitat al 2013; i 9 places lliures per a infants d’entre 2 i 3 anys.

X