El PP de Berga proposa situar l’estació d’autobusos a l’edifici en desús del CAT, o bé cedir-lo a l’institut per fer-hi classe

El regidor i candidat a l’alcaldia de Berga del Partit Popular (PP), Joan Antoni López Noguera, ha proposat aquest dimecres dues solucions per al Centre d’Acollida Turística (CAT) de Berga, que està en desús des de la seva construcció, finalitzada l’any 2011. López Noguera creu que en aquest espai s’hi podria situar l’estació d’autobusos de Berga, o bé cedir-lo al Departament d’Educació, per a què l’Institut Guillem de Berguedà guanyi espai i hi pugui encabir classes.

La primera solució implicaria utilitzar aquest equipament com a estació d’autobusos de la ciutat. Actualment, Berga és l’única capital de comarca de la província de Barcelona que no disposa d’una autèntica estació, i per tant “la primera prioritat” seria destinar el CAT a situar-hi aquest reclamat equipament, segons ha explicat el candidat popular a l’alcaldia. Per Joan Antoni López Noguera: “Necessitem una estació d’autobusos, ja que l’actual infraestructura està conformada solament per un voladís i actualment, ni tan sols  això. Hem d’adaptar les infraestructures al segle XXI, i ens sembla la manera més lògica; aprofitar una infraestructura ja construïda i nova com és el CAT, perquè aquesta ubicació alliberaria d’autobusos la zona del Passeig de la Pau, ja prou congestionada”.

La segona solució presentada per López Noguera, és la cessió al Departament d’Educació, per què l’Institut Guillem de Berguedà el pugui utilitzar per encabir-hi classes o d’altres usos docents. En paraules de Joan Antoni López Noguera: “si no es destinés l’equipament com a estació d’autobusos, degut a la proximitat a l’institut, es pot cedir al Departament d’Educació per a què sigui aprofitat com a dependències docents per al Guillem de Berguedà”.

L’objectiu d’aquestes solucions és, segons ha defensat el cap de llista del PP a Berga, el d’utilitzar per fi l’equipament; “perquè si continua en desús, quant ens hi voldrem posar, ja no és trobarà en òptimes condicions o hi haurem de fer una forta inversió”.

La construcció d’aquest edifici va costar a la Generalitat prop d’un milió d’euros. Les obres estan acabades però falta fer-hi arribar els serveis bàsics d’aigua i electricitat.

X