Bagà es converteix tot un cap de setmana en la capital catalana de la música Celta

Els dies 17, 18 i 19 d’abril la vila de Bagà es convertirà en l’escenari del V festival de música Celta de Catalunya.

Després de quatre edicions a l’àrea de Barcelona, el festival d’enguany es farà a Bagà aquest cap de setmana i estarà integrat en el cicle de Bagà Sona, organitzat pel mateix Ajuntament de Bagà. “El seu principal objectiu és el de compaginar l’encant d’aquesta petita vila medieval situada al Pirineu de Barcelona, amb el dels músics i compositors d’aquest gènere de música  per tal de convertir-lo en un marc inigualable a la falda de les serres del Cadí i del Moixeró”, segons ha explicat Joel Sans a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà.cat, membre de l’organització i de l’entitat promotora de la mateixa, Catalunya Celta.

El festival comença ja aquest divendres dia 17 d’abril i tindrà una durada de tot el cap de setmana oferint una gran quantitat d’activitats com ara concerts de música als carrers, a l’interior dels bars, xerrades, tallers de dansa, animació i un munt d’activitats que venen recollides a la web de Catalunya Celta: http://www.catalunyacelta.cat/.

Catalunya Celta és, de fet, una plataforma de grups artístics catalans agrupats per treballar en xarxa i sota el denominador comú que suposa la visió de la música i dansa d’influències celtes o atlàntiques produïdes des d’una part de l’occident de la Mediterrània, Catalunya.

La plataforma de Catalunya Celta la configuren, així i segons ha relatat Sans, “més d’una desena de grups catalans; en total més de 50 músics i dansaires amb una gran experiència professional i del sector que treballen la música celta i atlàntica des de la seva pròpia disciplina i òptica concreta”.

A curt termini l’objectiu de Catalunya Celta és el de donar a conèixer, visualitzar i vertebrar aquest sector específic del panorama musical català i alhora generar nous públics i fomentar els que ja s’interessen per aquestes manifestacions artístiques.

A més, a mitjà termini Catalunya Celta es pretén donar a conèixer a la resta de la península i també a Europa “fomentant un intercanvi de les produccions de caire atlàntic que es produeixen a la península ibèrica”, ha relatat Joel Sans.

L’edició d’enguany amb música i tallers es fa a Bagà per una confluència de casualitats i oportunitats. “Coneixíem gent que ens va obrir les portes però també és veritat que aquest és un marc incomparable”, ha dit Joel Sans.

A banda de concerts, tallers musicals, sessions, cercaviles i música en viu, també s’hi organitzaran diverses conferències. Entre elles, cal destacar, les relacionades amb el druïdisme. En concret hi haurà conferències que en parlin: ‘Ritual Druida de la Lluna de Primavera’ i ‘El Druïdisme en el nou mil·lenni’, que tindran lloc divendres i dissabte.

FOTO: Grup Irish Corner, un dels que actuarà a Bagà aquest cap de setmana. AUTOR: Arxiu particular

X