La comissió del Centenari de la Coronació de Queralt posa a la venda tasses commemoratives per aquest Sant Marc

El 25 d’abril és Sant Marc i Berga celebra el vot de poble a Queralt. Per aquesta ocasió, la Comissió Queralt 2016, que serà l’organitzadora dels actes del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu, ha posat a la disposició de la ciutadania un nou producte, que ha de servir també – entre d’altres – per finançar els actes del centenari. Es tracta d’unes tasses pensades per degustar la tradicional xocolatada del vot de poble. “Un bonic i útil record del centenari, que a més a més serveix per ajudar a fer-lo possible”, ha explicat el dissenyador Salvador Vinyes, que ha creat el logo del centenari.

De fet, aquests gots, precisament amb el símbol del centenari dissenyat per Salvador Vinyes, es poden trobar a diversos establiments de la ciutat de Berga, com Cansaladeria Guitart, Forn de Pa Santa Anna, Cansaladeria Casafont, Forn Can Curtichs, Forn Lluís Millet, El Rebost i Comestibles Maria Costa.

“Queralt és un lloc singular i un símbol berguedà. Conscients d’aquest potencial,  el projecte Queralt 2016 proposa aprofitar l’any del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt per donar a conèixer el Santuari i el seu entorn com a bé d’interès cultural”, ha explicat Salvador Vinyes; que ha recordat que, amb aquest propòsit, ja fa mesos que s’ha constituït un grup de treball que s’encarregarà de gestionar el projecte; el qual, a més de comprendre les celebracions pròpies del centenari, també té la missió d’aconseguir millores per Queralt i la reactivació turística del seu entorn, i que “organitzarà diverses activitats abans del que serà pròpiament aquella data assenyalada de setembre del 2016”, ha dit.

La Comissió Queralt 2016 ha començat a treballar en l’elaboració d’un calendari d’activitats de diverses temàtiques i obertes a tothom que han de contribuir a finançar les despeses derivades d’aquest projecte, així com també fomentar  la participació i difusió.

D’aquesta manera, animen a tothom a participar-hi, a presentar propostes per configurar el programa d’actes.  I es poden fer arribar els suggeriments de cadascú, idees i pensaments via mail a info@queralt2016.cat o bé a través dels formularis de participació del web www.queralt2016.cat.

Presència a la Fira de l’1 de Maig

Per la propera edició de la Fira de l’1 de Maig, la comissió Queralt 2016 posarà també una parada al Passeig de la Indústria de Berga. “Hi podreu trobar els números anteriors del butlletí que hem fet, que ja ha tret tres edicions; afegir-vos donant propostes de cara al que ha de ser la celebració del centenari de la coronació; o bé parlar amb membres de la comissió”, tal i com ha informat també Salvador Vinyes, que n’és membre, en una conversa amb Ràdio Berga i l’AquíBerguedà.cat.

X