Una plataforma de suport entra una moció a l’Ajuntament de Berga perquè el consistori es pronunciï a favor de Sergi Rodríguez ‘Teti’

La plataforma de suport a Sergi Rodríguez ‘Teti’ ha entrat aquest dilluns una moció a l’Ajuntament de Berga perquè el consistori “exigeixi l’arxivament immediat de la causa oberta contra en Teti”, el jove que s’enfronta a una petició de 4 anys i 9 mesos de presó i a una multa de 12 euros per dia durant 10 mesos per part de la fiscalia, que l’acusa d’un delicte d’agressió a l’autoritat per presumptament haver etzibat un cop al cap del regidor del PP Joan Antoni López Noguera en el passacarrers del dimecres de Corpus de l’any 2012.

La moció demana, a més, que l’Ajuntament de Berga “manifesti que la presència d’un regidor al passacarrers de Patum no és en exercici propi ni abstracte de les funcions d’edil de l’Ajuntament de Berga” i que també clarifiqui que “considera absurd i del tot inadmissible la possibilitat, que per només un suposat calbot, una persona pugui entrar a la presó”.

La campanya per fer costat al Teti, sota el lema ‘Prou repressió a l’independentisme! Absolució Teti!’ demana l’arxivament de la causa i denuncia una “tàctica del govern espanyol i del PP per estendre la difamatòria imatge d’un poble català hostil i discriminatori”, recull l’escrit. Oriol Marquès i Clara Bertran han estat els dos joves que han portat aquest matí la moció a l’Ajuntament de Berga, text que compta amb més d’una dotzena d’entitats que hi donen suport i que ja ha estat aprovada en d’altres consistoris com el de Casserres o Cercs, a la comarca; o Artés, Navàs i Sallent, al Bages. La plataforma preveu entrar la moció en d’altres ajuntaments del Berguedà després de les eleccions.

teti entrega mocio ajuntament (1)Es tracta d’una moció de sis punts que els membres de la plataforma volen tenir la oportunitat de llegir i defensar ells mateixos durant l’últim ple ordinari de la legislatura, el proper 7 de maig, acollint-se al nou Reglament Ordinari Municipal (ROM) que en contemplaria la possibilitat. En aquest sentit, respecte si la presència del propi Joan Antoni López Noguera al ple podria condicionar el sentit del vot dels demés regidors; Oriol Marquès ha relatat que “no creiem que cap formació es pugui mantenir imparcial davant d’una cosa d’aquestes, donat que s’està demanant una bajanada d’anys per un nano d’aquí del poble, per un suposat calbot”.

“És prou greu com perquè tothom prengui una posició”, ha reiterat Oriol Marquès, que no ha amagat que el text s’entra ara al consistori  per tal que la qüestió es pugui discutir abans de la finalització d’aquest mandat. D’altres punts de la moció són “denunciar que la fiscalia respon a les pressions exercides des del poder espanyol per tal d’encausar Sergi Rodríguez Malé sota delictes greus que podrien suposar la seva entrada a presó” i “fer arribar aquests acords a la Fiscalia de Barcelona, al Departament de Justícia de la Generalitat Catalunya i a Alerta Solidària”.

Les entitats que donen suport al text, segons consta en la mateixa moció, són Alerta Solidària, COS, CUP, Arran, SEPC, l’Ateneu Llibertari del Berguedà, Piolet Negre, Ràdio Pinsania, Cop de Garrot, ANC de Berga, PAHC Berguedà, Castellers de Berga i la Farsa.

FOTOS: Presentació de la moció a les oficines de l’Ajuntament de Berga per part dels membres de la Plataforma de suport a Sergi Rodríguez. AUTOR: Màrius Romero

X