El berguedà Lluís Canals Lladó exposa a l’Espai d’Art La Duana fins el 18 de juny

Del 8 de maig al 18 de juny, a l’Espai d’Art La Duana, es podrà veure l’exposició de pintura de l’artista berguedà Lluís Canals Lladó. Es tracta d’una mostra en què es podran veure diferents estils i formats, tal i com ha explicat el mateix autor en una entrevista amb Ràdio Berga i l’AquíBerguedà.cat.

L’exposició tindrà diferents obres fetes a partir de diversos mitjans d’expressió pictòrica, des de l’oli, l’acrílic, el collage, l’art digital, l’informalisme, el paisatge i tot una sèrie de quadres dedicats a la Patum, com ha definit el mateix autor. “Fa anys vaig pensar en una Patum imaginària, en què recreo què és el que hauria pintat cada artista plantejat, sobre la festa i en diferents estils”, ha recordat Canals.

3 x 1 cartell-expo 2015 (1)Lluís Canals, rellotger de professió i amant de la pintura des de fa més de cinquanta anys, es defineix, de fet, com a pintaautor, pinta impressionisme abstracte, i usa la tècnica de l’oli o bé la pintura mixta i digital. En l’actualitat té 67 anys, encara que en la conversa amb aquesta emissora ha afirmat que “als 12 anys vaig comprar el primer llibre del Renoir, tota la vida he tingut això al cap”. A aquest pintor berguedà l’atrau “tot el que és l’impressionisme cap aquí, fins a l’actualitat. Ha estat una passió de tota la vida”.

Lluís Canals ha convidat, d’aquesta manera, a tothom a la inauguració d’aquest divendres, i ha posat en relleu que “la pintura, des de que va sortir la fotografia, va canviar: agafa una altra dimensió molt més lliure, més personal”.

Inicialment l’exposició havia de poder-se veure a l’espai de la Duana fins l’11 de juny, finalment però aquesta s’allargarà fins el dia 18 del mateix mes.

X