CiU es compromet amb el barri vell de Berga i aposta per “la Casa de la Patum i Sant Francesc com a nous motors” de l’àrea

El barri vell centrarà un dels eixos del programa electoral de Convergència i Unió (CiU). Així ho ha explicat Antoni Biarnés, el cap de llista de la federació a Berga en una entrevista a RàdioBerga i a l’AquíBerguedà.

El partit defensarà al seu programa que “el barri vell té una forta personalitat i volem que segueixi sent una part important de Berga”. D’aquesta manera, la candidatura a Berga defensa que “tot el barri serà objecte d’una atenció especial per millorar la qualitat de vida dels residents i alhora dinamitzar el casc antic, una zona plena d’història i de racons amb encant, però també de necessitats”.

Concretament, després d’haver parlat amb veïns i comerciants del barri, s’ha acordat incloure al programa diferents mesures. D’entre les quals hi ha el “continuar” amb les millores a carrers i places, entre les quals s’hi inclou el sanejament del carrer Harmonia. També es vol “donar més vida al barri amb nous establiments al carrer Major i la utilització dels locals tancats; crear noves places de pàrquing a la zona del Mercat Municipal: revisar la circulació a l’interior del casc antic, per a reduir-hi el trànsit; seguir ajudant la rehabilitació d’habitatges, i fer el control d’aquells que presentin patologies”. A més de “mantenir les bonificacions que ja existeixen en l’Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres portades a terme: una bonificació del 95%, per les obres de millora i rehabilitació de façanes; del 60%, per les obres menors de reforma o manteniment; i del 20%, per les obres majors”.

Dos factors als quals es busca donar protagonisme com  “motor” del barri són, així mateix, la Casa de la Patum i Sant Francesc.

Convertir la plaça del Forn en un espai dinàmic

D’entre els punts en què CiU explica que treballarà hi ha també poder convertir la plaça del Forn en un espai d’accions de dinamització del barri”. Així com tenir “especial cura” dels aspectes de neteja, il·luminació i qualitat del paisatge urbà i “constituir una comissió de seguiment del pla d’acció, amb representants dels veïns i comerciants, d’una banda; i regidors i tècnics municipals, de l’altra”.

X