El Forn 2019

Berga, Política

Esquerra Republicana afirma que aposta per “fer de Berga la capital de la cultura popular catalana”

Esquerra Republicana afirma que aposta per “fer de Berga la capital de la cultura popular catalana”

Esquerra Republicana assegura que aposta per “fer de Berga la capital de la cultura popular catalana”. Així ho ha explicat la seva cap de llista, Ermínia Altarriba, en un acte celebrat a la ciutat, que ha comptat amb la participació de la historiadora Dolors Santandreu i la presència de diferents persones de Berga vinculades al món de la cultura.

Aquest divendres, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Berga ha presentat el que és el seu segon projecte de ciutat: ‘Berga, capital de la cultura popular catalana’. La trobada, que s’ha celebrat al local social dels Mountain Runners del Berguedà, ha comptat amb les intervencions de l’alcaldable Ermínia Altarriba, del arquitecte i regidor durant dues legislatures, Josep Xoy, i de la historiadora i premi a la Cultura, Dolors Santandreu.

L’acte ha començat amb la intervenció d’Ermínia Altarriba que ha assegurat que “la República Catalana que estem construint ha de ser l’oportunitat per fer de Berga un referent de la cultura popular catalana” i ha afegit que “hem de fer d’un fet local, com és la Patum, un fet global”. Altarriba ha expressat que la voluntat dels republicans és apostar per una política cultural viva, integradora coordinada i planificada.

IMG-20150509-WA0024La cap de llista, ha afirmat que recuperaran l’Institut Municipal de Cultura de Berga (IMUCBE) que “ha de ser el gran paraigües de les polítiques culturals a la ciutat”. En la seva intervenció també ha aprofitat per llençar la proposta de creació de la beca PATUMINNOVA i de la celebració d’un ‘networking’ d’entitats per tal de que es coneguin més entre elles.

Estic amb tu

Per altra banda, Josep Xoy, en el seu parlament ha fet molta èmfasi en la planificació de les polítiques i ha compartit com Altarriba la recuperació de l’IMUCBE i la necessitat d’un Pla d’Acció de Cultura “per saber on anem i tenir una línia cultural clara i definida”. El republicà ha proposat que “cal una agenda cultural perquè hi hagi coordinació i no es solapin actes organitzats per les entitats”.

En relació al projecte presentat per Esquerra, ha aprofitat per posar exemple d’altres llocs que amb projectes potents han transformat ciutats i ha dit que “la manca de diners no ens ha de fer creure que no és possible tenir un Centre d’Interpretació de la Cultura Popular Catalana” i ha recalcat que a Valls, en aquests moments, estan construint un museu amb un pressupost de 6,2M€.

L’acte ha finalitzat amb la intervenció de Dolors Santandreu que ha compartit que la planificació és molt important perquè “els polítics tendeixen a programar les coses a 4 anys vista, quan hauria de ser a llarg termini”, també ha compartit que “la cultura té molt poder per canviar les ciutats”.

Santandreu ha recalcat que “l’Ajuntament no ha fer de competidor de cultura sinó que ha de donar suport i posar-se al costat de les entitats”. En relació a la manca de pressupost la historiadora ha afirmat que “en cultura el més important és la imaginació, i molts cops amb pocs diners però amb molta imaginació s’ha fet coses extraordinàries”.

Ràdio Berga i l’AquíBerguedà.cat han pogut parlar, aquest dilluns, amb l’alcaldable d’ERC, Ermínia Altarriba, que n’ha explicat els detalls.

Cultura Cultura catalana ERC Ermínia Altarriba Programa electoral

Comentaris