CiU proposa a Berga fer funcionar l’enllumenat amb leds per un major estalvi energètic

La candidatura de Convergència i Unió (CiU) a Berga ha proposat, aquest dimarts, fer funcionar l’enllumenat públic de la capital de comarca amb leds per assolir l’objectiu “d’una ciutat sostenible i resilent”, aconseguint així un major estalvi energètic. Es tracta d’un dels punts del seu programa que, a més, pretén continuar una tasca “en la que l’Ajuntament ja ha estat treballant de valent els darrers anys”. Ho han explicat, en roda de premsa, Antoni Biarnés, cap de llista; i Ramon Minoves, membre de la candidatura i coordinador en matèria d’Espais Naturals i Medi Ambient a la Diputació de Barcelona.

IMG_20150512_120515La federació a la capital de comarca vol, així, apostar “per l’estalvi energètic, fent funcionar l’enllumenat en base a leds; i posant en marxa diverses calderes de biomassa en els equipaments municipals, que permetran aprofitar la fusta que s’obtindrà de la neteja dels boscos públics del Berguedà, creant al mateix temps llocs de treball”. D’aquesta manera, s’ha destacat, aquest dimarts, que “cal pensar que per cada 10.000 tones de fusta d’origen forestal es generen uns 12 llocs de treball directes”. I s’ha volgut reiterar que “aquestes actuacions forestals en boscos públics es faran de forma respectuosa amb el medi natural, a partir dels plans de gestió forestal aprovats per la Generalitat de Catalunya, i a través de la Mancomunitat de Municipis per la Biomassa del Berguedà”.

Per Antoni Biarnés, la cura del medi ambient i el canvi climàtic “és un dels grans desafiaments d’aquest nou segle”. Malgrat que els membres de CiU han reconegut que “la normativa d’àmbit estatal és poc afavoridora en promoure actuacions de generació d’energia a partir d’energies alternatives”, Ramon Minoves ha indicat també que “hi ha actuacions que es poden promoure”. Es buscarà, doncs, promoure “actuacions en instal·lacions municipals, tot cercant una autoproducció energètica amb altres tecnologies renovables com la fotovoltaica, la fototèrmica, i la mini eòlica a partir de la figura d’un gestor energètic”.

Compromís amb la part sud de la Rasa dels Molins

Per altra banda, han recordat que “aquest any s’haurà ampliat i adaptat la depuradora de Berga per a què pugui tractar els nutrients” i s’han compromès “a acabar de resoldre el problema mediambiental de la Rasa dels Molins sud, tot millorant la qualitat de les aigües de les rieres”. Pel que fa als residus urbans, se seguirà treballant per millorar la recollida selectiva d’escombraries, “afavorint el reciclatge, la reducció i la reutilització amb el Consell Comarcal”.

X