La Farsa posa en escena ‘Navegants’ a Berga, un text premiat de Toni Cabré

L’Agrupació Teatral La Farsa representarà el 16 i 17 de maig ‘Navegants’, de Toni Cabré, al Teatre Municipal de Berga. Serà, a més, en un format poc habitual. La representació es farà dins la mateixa caixa del teatre, amb només dos actors. Una obra de singular posada en escena que tindrà la durada d’uns 70 minuts i que permetrà que, a cada sessió i com a públic, hi assisteixen només fins a 120 persones. Les entrades seran limitades i se’n faran tres representacions.

La Farsa ofereix, així, tres sessions d’aquesta obra, que parteix del text del guionista Toni Cabré. Les funcions de la mateixa, que es representaran al Teatre Municipal de Berga, es faran dissabte, 16 de maig, a les 10 del vespre; diumenge, 17 de maig, a dos quarts de 6 de la tarda i, igualment, el mateix diumenge 17 a les 8 del vespre. Es tracta d’una obra recomanada per a majors de 14 anys, que es representarà amb menys públic de l’habitual i a la caixa del teatre berguedà en un format del tot innovador. Només dos actors, una durada de 70 minuts i fins a tres representacions limitades.

El grup teatral berguedà ja fa dies que n’assaja els detalls i la interpretació. Però mentrestant ja se’n poden encarregar les localitats a l’Oficina de Turime, unes entrades que tenen un preu únic de 8 euros.

Es tracta d’un text que el guionista Toni Cabré va escriure fa gairebé 15 anys, i que l’any 2000 va merèixer el Premi Crítica Serra d’Or de Teatre. Va sobre les relacions que s’estableixen a través de les xarxes socials; tot i que en el moment que Cabré va escriure aquesta obra amb prou feines es podia parlar de xarxes socials i sí de les relacions que s’establien a partir de xats i missatges de telefonia mòbil. Gairebé i llavors un exercici d’anticipació al que suposarien les relacions a través d’Internet durant la dècada i mitja que n’anava a precedir l’escriptura, un cop ben entrats al nou segle.

És l’obra que tanca el cicle teatral de primavera, i els actors protagonistes són els berguedans Marc Corominas i Anna Roy. La direcció va a càrrec d’Angelina Vilella i Montserrat Minoves.

Mentira i xarxes socials

Dos personatges, ell i ella, que inventen un joc, una realitat que no és la seva, una realitat virtual, i hi queden atrapats. Els espectadors pràcticament no saben res de la veritable vida i identitat dels personatges.

En el text original de Toni Cabré, que ‘La Farsa’ posarà en escena a Berga, la identitat dels dos membres de la parella es construeix mentida rere mentida i a mesura que passa el temps més augmenta l’angoixa i la necessitat de desxifrar la majoria de veritats. Un exercici de descobriment de l’altre molt actual.

FOTO: Imatge del cartell amb què s’anuncia l’obra a Berga. FONT: Agrupació Teatral La Farsa 

X