ERC de Berga proposa aproximar la policia local a la ciutadania amb més rondes a peu

Esquerra Republicana a Berga ha presentat, davant de les dependències de la policia local, les propostes en matèria de seguretat ciutadana. Ermínia Altarriba, cap de llista, ha començat afirmant que “volem que durant la propera legislatura se’n parli molt més perquè la seguretat ciutadana és fonamental en una ciutat” i ha afegit que “l’Ajuntament de Berga no només té autoritat política i legal per parlar de civisme sinó que també té autoritat moral perquè és la representació de tots els ciutadans”.

Per altra banda, Altarriba ha destacat que “les propostes en aquest àmbit s’engloben dins de tres objectius que són la policia local de proximitat, l’actuació decidida contra l’incivisme i la promoció del civisme”. En aquest sentit, l’alcaldable ha donat la paraula a Jordi Pujals, que ocupa el tercer lloc de la candidatura, que ha concretat les propostes dels republicans.

DSCF4807La primera fa referència a potenciar les rondes a peu amb menys policia en cotxe i més a peu. Segons Pujals, l’objectiu d’aquesta proposta és “disminuir les possibles percepcions de risc de la població” i “fer entendre que la policia no és únicament autoritat sinó també servidor públic”. En aquest mateix sentit la segona proposta és dotar en formació en proximitat al cos de policia i també en mediació o resolució de conflictes.

La tercera proposta dels republicans és actualitzar l’ordenança de civisme, aprovada el 2008, perquè “no només ha de contemplar les sancions sinó que també ha de tenir una clara voluntat de promoció del civisme”. La quarta proposta és l’aplicació de l’ordenança per actuar decididament en contra d’aquells que no compleixen amb els deures de la ciutadania.

Per últim, els republicans demanen una major coordinació diària amb els cos dels mossos d’esquadra per intercanvi d’informació operativa.

FOTOS: Presentació d’ERC davant de les dependències policials, a Berga. AUTOR: Ivan Genescà

X