L’ANC fa un acte conjunt al Berguedà amb les 54 candidatures compromeses amb el procés

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) al Berguedà ha celebrat, aquest cap de setmana, una activitat conjunta a la plaça dels Països Catalans de Berga amb les 54 candidatures de la comarca que s’han adherit al compromís de la campanya ‘Els Ajuntaments per la Independència’. Ho ha explicat, aquest matí de dilluns, Manel Armengol, coordinador de l’ANC a la comarca als micròfons de Ràdio Berga i de l’AquíBerguedà.cat.

Armengol ha valorat molt positivament el fet que “el 80% de les candidatures reals que concorren a les eleccions municipals d’aquest 24 de maig” s’hagin sumat al Berguedà a aquesta proposta de l’Assemblea “de compromís amb el procés”. Majoritàriament, ho han fet totes les llistes de Convergència i Unió (CiU), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i la Candidatura d’Unitat Popular (CUP); a més d’algunes candidatures independents que es presenten als propers comicis locals.

Es tracta d’una cinquantena de llistes, per tant, que han signat el document ofert per l’ANC als diferents grups que es presenten a les eleccions, i que els demana “donar suport, des dels ajuntaments, a les resolucions per a la constitució de la República Catalana del Parlament; constituir l’Assemblea Catalana de Càrrecs Electes; i reforçar l’Associació de Municipis per la Independència”, segons ha recordat també Armengol. A més, i en cas que hi hagi necessitat de pactes després de les eleccions, aquestes llistes es comprometen a arribar a un acord només amb d’altres candidatures que s’hagin adherit al document. “Cada municipi és un món i ho tenim clar, però demanem que si hi ha l’opció, puguin governar forces que estiguin d’acord amb el procés”, ha matisat, així mateix, Manel Armengol.

tríptic ANCDes de l’ANC del Berguedà i també a través de totes les territorials de la comarca, s’ha cregut convenient fer, a més, un tríptic de la campanya, en el qual es posa de manifest que en tots els 31 municipis del Berguedà hi ha candidatures municipals compromeses amb la independència. “Necessitem que el 24M, els municipis facin l’armadura suficient per poder conformar aquest formigó, que servirà de fonament per fer la casa de la República Catalana que edificarà el nostre Parlament a partir del 27S”, s’ha volgut expressar també des de l’ANC.

A continuació podeu escoltar l’entrevista sencera amb Manel Armengol.