Gironella serà la 16a població del món en tenir un circuit inclusiu a la natura

Gironella serà la 16a població del món en tenir un circuit inclusiu a la natura. La Fundació Itinerarium, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, presenten, així, un circuit inclusiu al municipi de Gironella que pretén millorar la qualitat de vida, especialment fomentar la pràctica de l’esport corrent i caminant, entre les persones amb més dificultats.

IMG_20150508_183121Maria Àngels Sallés, regidora d’Esports, ha explicat en una entrevista a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà.cat que aquest nou espai esportiu, proper a la natura, permetrà que persones cegues, sordes, amb dificultats de mobilitat, amb dificultats intel·lectuals, amb dificultats mentals i persones grans puguin practicar l’esport en un circuit senyalitzat de forma permanent. Sallés ha afegit que serà una bona eina per promoure l’esperit de superació entre tots els participants.

La iniciativa, promoguda per la Fundació Itinerarium, es presentarà el proper dissabte 23 de maig a les 10 del matí a la plaça Campalans.

El circuit inclusiu de Gironella, a més, ha estat ideat per Eduard Jornet, pare del campió del món de curses de muntanya, Kilian Jornet, i apadrinat per Anna Vives, jove amb Síndrome de Down que incentiva la creació d’aquest tipus de recorreguts.

El recorregut d’aquesta nova proposta consta de 3 traçats: El rosa de 6 quilòmetres, el verd de 4,6 quilòmetres i el blau d’1,6 quilòmetres i apte per a persones amb cadira de rodes elèctrica; Joëlette – que és una cadira especialitzada en senderisme -; i handbike.

La senyalització del panell principal del circuit contempla Braille per a les persones cegues i està a l’alçada oportuna perquè les persones amb cadira de rodes puguin llegir-ho bé.

Totes les persones que es vulguin inscriure per participar a la sessió de presentació d’aquest circuit poden fer-ho a www.inclusivecircuits.net.

FOTO: Circuit inclusiu a Gironella. AUTOR: Ricard Codina