El PP lamenta que no s’hagi acceptat que hi hagués un debat entre les candidatures que concorren a Guardiola

L’alcaldable del Partit Popular (PP) a Guardiola de Berguedà, Jordi Carreras, ha lamentat, a través d’un comunicat als mitjans, la falta “d’un debat” entre les diferents candidatures que concorren al municipi. “Considerem imprescindible el debat entre candidats per tal que els nostres veïns i veïnes coneguin expressament les propostes”, ha expressat.

Per Carreras, “sobre la taula hi ha temes molt importants com la futura gestió de la residència o, fins i tot, la construcció d’un nou pavelló”, que necessiten de consens. “Principalment pels veïns de Guardiola, que haurien de poder escoltar els diferents programes, ja que en aquesta ocasió tenim la sort que es presenten tres llistes”, ha reiterat. Ha assegurat, per tant, que un acte amb els tres caps de llista “hagués permès als veïns conèixer millor les propostes i debatre molts temes on segurament coincidiríem”.

Jordi Carreras ha relatat, a més, a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà.cat, que va proposar el debat a Convergència i Unió (CiU) i al grup d’independents Junts Per Guardiola (JxG), però que finalment ambdues formacions van desestimar aquesta possibilitat.

El paper de la Generalitat

Així mateix, Carreras també ha afirmat que “no és creïble que la consellera Neus Munté aparegui en campanya quan en els últims anys de govern de CiU, la Generalitat no ha actuat respecte la necessitat municipal en el tema residència”. Jordi Carreras ha volgut separar, això sí, “el govern local del català”.

Ha reconegut que “l’alcaldessa Montserrat Ribera (CiU) ha treballat molt aquest tema, per poder obrir l’equipament”; però ha dit que “per d’altra banda, la Generalitat, no hi ha donat resposta abans”. Mostrant-se crític, doncs, amb el que creu que és “electoralisme” vers l’equipament.