Berga, Política

Joan Torres es mostra convençut que Iniciativa de Berga pot aconseguir diumenge entre 1 i 3 regidors

Joan Torres es mostra convençut que Iniciativa de Berga pot aconseguir diumenge entre 1 i 3 regidors

DSCF4855“Amb l’esperança i la il·lusió que aquesta candidatura d’Iniciativa, per fi, aconseguirà representació a l’Ajuntament de Berga”, així s’ha dirigit als periodistes Dolors Camats, coordinadora nacional d’Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) que ha estat aquest dimecres a la capital de comarca, per donar suport a la llista que hi encapçala Joan Torres. “És evident que hi ha candidatures a Berga que es presenten amb una certa radicalitat, pintant-nos els murals de socialisme; però els valors del socialisme, del feminisme, i l’ecologisme es demostren en el dia a dia, aprovant pressupostos que mirin a la gent; comprometent-se amb prioritats de govern que parlin de rendes garantides, de treball digne, d’habitatge amb preus assequibles; de prioritzar la despesa social”, ha afegit. Per Camats, doncs, “aquests són els compromisos que els grups municipals i les alcaldies d’Iniciativa arrenquen i aconsegueixen”.

DSCF4867Dolors Camats ha parlat d’una aposta pel “rescat social i democràtic, la participació i la transparència”. I ha lloat l’equip amb què Joan Torres concorre als comicis: “Aquesta vegada crec que hem tingut la oportunitat de fer una candidatura que ho expressa, que ho explica, que ho demostra. Capaç no només de convèncer sinó de vèncer”. I és que l’alcaldable d’ICV a Berga, Joan Torres, està també convençut que aquest és l’any en què els ecosocialistes aconseguiran entrar al plenari local. Per Torres, “aquest cop sí” que aconseguiran representació. “D’entre 1 i 3 regidors” s’ha atrevit a pronosticar, a més a més, davant de militants i simpatitzants, en l’acte central de campanya que s’ha celebrat en una de les sales de l’Hotel Berga Park.

DSCF4873Torres hi ha reflexionat, en referència a d’altres ocasions, que “durant molts anys, potser no hem sabut explicar bé que el nostre programa era el més social, el més d’esquerra. Pot ser que hi hagi d’altres grups que s’hagin sabut expressar millor però estic convençut que el millor programa social el té ICV”. Joan Torres ha valorat “un equip que és nou i està implicat” i ha dit que “per les circumstàncies d’aquestes eleccions, tenim possibilitats reals d’entrar”. Així com també ha puntualitzat que “durant 30 anys, Berga ha pensat més a la dreta que a l’esquerra”. Un fet que esperen que, en aquesta ocasió, hagi canviat el suficient per permetre-los, per primera vegada des dels temps del PSUC, presència al plenari.

En aquest sentit, Torres ha estat també crític amb el mandat de Convergència i Unió (CiU) i ha repassat la pèrdua de llocs de treball, la xifra d’atur situada en les 1.344 persones, i les 700 persones menys del cens.

FOTOS: Acte central de campanya d’Iniciativa a Berga, amb Joan Torres i Dolors Camats. AUTORA: Pilar Màrquez

Campanya Dolors Camats Eleccions municipals ICV Joan Torres

Comentaris