China Market

Guardiola de Berguedà, Política

La Consellera de Benestar i Família, Neus Munté, es compromet amb el Centre de Dia de Guardiola

La Consellera de Benestar i Família, Neus Munté, es compromet amb el Centre de Dia de Guardiola

La consellera de Benestar i Família, Neus Munté, s’ha compromès, aquest dimarts, amb el Centre de Dia de Guardiola de Berguedà. Munté ha visitat el municipi i s’ha reunit amb l’actual alcaldessa i els membres de la candidatura de Convergència i Unió (CiU) al poble, encapçalats per l’alcaldable Josep Lara. Lara ha reconegut que “és una de les assignatures pendents de Guardiola però de fàcil solució; nosaltres com a candidatura ja hem explicat que, si en aquestes properes municipals sortim escollits, en breu l’acabarem”.

De fet, pel que fa el Centre de Dia, Josep Lara (CiU) ha avançat que “és un equipament que està molt acabat, faltarien 150.000 euros per enllestir els últims detall de construcció i mobiliari”. Ha assegurat, així, que la previsió és que el 2016 es pugui acreditar el centre, un pas que permetria poder rebre prestacions econòmiques per avançar en la posterior posada en marxa. “Encara no es podria concertar perquè no hi ha prou recursos, però es pot trobar una fórmula d’entremig; a partir del que són ‘places de vinculació econòmica’”, que és una sortida – que segons Lara – “dóna la possibilitat que alguna empresa, que ja s’ha manifestat i ha parlat amb nosaltres, agafi la gestió d’aquest equipament”.

El cap de llista de la federació ha recordat que la consecució del projecte s’ha allargat en el temps per la situació econòmica i l’envergadura de l’equipament. “Es va treballar i projectar sempre amb el recolzament de l’administració pública i sota els seus paràmetres: en aquell moment [en l’època del Tripartit] ens van aconsellar fer un edifici de fins a 80 places pensant en tota la part de l’alt berguedà, ja que hi ha força població envellida”. Llavors “la crisi va fer aturar les obres”. De manera que ara es plantegen “reformular” l’equipament de forma sostenible, d’acord també amb la idea que va expressar Munté en la visita a Guardiola. “No començarem per la residència sinó pel Centre de Dia, que s’ubicarà a la planta baixa”, ha dit Josep Lara. La idea, llavors, seria “més endavant, i en espera que l’economia millori, poder obrir la residència per fases”.

Crítica al PP

En aquest sentit, i sobre el finançament que arriba de l’estat espanyol en matèria de dependència, la consellera Neus Munté ha estat expressament crítica en la seva visita a Guardiola, recordant que Catalunya ha perdut 240 milions d’euros en retallades del govern central. Ho ha comentat arran que el cap de llista del PP, Jordi Carreras, fes arribar als mitjans, a través d’un comunicat, que no trobava “creïble” que “la consellera aparegués en campanya” amb aquest compromís al respecte del Centre de Dia.

Josep Lara ha volgut aclarir, de fet, que aquest no és en cap cas un anunci “electoralista”; sinó arran que “als pressupostos de la Generalitat aprovats a mitjan d’abril, hi hagi una partida per poder crear aquestes places de vinculació econòmica”. Lara, doncs, ha asseverat que el Centre de Dia serà una de les principals prioritats del seu equip, si surt escollit en els propers comicis.

FOTO: Neus Munté a la visita a Guardiola. AUTOR: CiU Guardiola de Berguedà/Facebook 

Centre de Dia CiU Consellera Neus Munté Eleccions municipals

Estic amb tu

Comentaris