Creu Roja estrena local a Berga per oferir més serveis i ajudar millor

Creu Roja Berguedà ha presentat aquest dijous el nou local de Berga, situat a la plaça d’Europa número 10. Les instal·lacions actuals tenen 250 m2, gairebé el doble que les anteriors, al carrer Barcelona. La coordinadora, Queralt Escobet, ha dit que, amb el canvi de local, “Creu Roja Berguedà vol ser més oberta i més visible a la ciutadania, i sobretot oferir més bon servei als usuaris i plantejar noves activitats”.

A la planta baixa, hi ha la recepció, l’espai de treball, un despatx de coordinació, un magatzem per a l’ajut humanitari i nou espai-joc per a la infància, equipat amb joguines i material didàctic.

En aquesta planta baixa, també s’estrena el Punt d’Atenció a les Famílies. Es tracta d’una sala on el personal de la Creu Roja podrà anar una mica més enllà de l’anàlisi personal de cada usuari: en aquest nou espai, les famílies senceres podran posar en comú la seva situació social i plantejar solucions més globals per al nucli familiar.

Nou espai per a l’Ocupa’t

La planta superior és la nova seu del servei d’intermediació laboral Ocupa’t, que ofereixen conjuntament Creu Roja, Càritas i l’Ajuntament de Berga. El servei es reformula completament per oferir aquí eines més útils a les persones que busquen feina i a les empreses que necessiten treballadors. La zona Ocupa’t té tres sales: un despatx per a l’atenció directa a les persones que busquen feina, una sala que queda a disposició de les empreses perquè hi facin directament entrevistes laborals, i un tercer espai, el Club de la Feina, en què els mateixos usuaris, cadascun amb un ordinador, poden buscar feina, intercanviar ofertes o aprendre a escriure currículums, per exemple.

A més, a la primera planta, també hi ha un espai per als voluntaris de Creu Roja Berguedà, i una gran sala polivalent on es podran programar activitats de formació, tallers, xerrades, conferències, etc.

Les noves oficines estaran obertes de dilluns a divendres de 9:30 h a 13:30 h, i a la tarda, en hores concertades.

Per saber-ne més coses, a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà n’hem parlat aquesta setmana amb la Queralt Escobet.