Esquerra dóna prioritat a “arribar a acords programàtics” amb la CUP, però no tanca cap porta

La prioritat d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) és arribar a acords programàtics amb la llista més votada. “Entenem que els ciutadans s’han pronunciat”, ha expressat Ermínia Altarriba, aquest migdia, a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà.cat, confirmant el contingut d’un comunicat que ERC ha fet arribar a primera hora als mitjans. “El que s’ha decidit és que parlarem amb els dos grups perquè la nostra obligació és parlar amb tothom, i més amb els dos partits que són els guanyadors. Però es posa com a prioritat parlar amb la formació que ha tingut més vots, que en aquest cas és la CUP”, ha relatat Altarriba. Aquesta és la conclusió principal a què va arribar el partit republicà després de realitzar la reunió de la comissió executiva aquest dimecres al vespre.

ERC de Berga dóna prioritat, per tant, a “arribar a acords programàtics amb la llista més votada”. Encara que tampoc es tanca la porta a Convergència i Unió (CiU).

Respecte a la possibilitat de permetre a la CUP governar en minoria amb suports puntuals d’Esquerra, Ermínia Altarriba ha relatat que “estem oberts a tot, hem de veure el nostre programa i el seu, considerar si hi ha punts de coincidència que segur que hi seran, i valorar això on ens porta”. No hi ha un calendari establert, però Ermínia Altarriba ha dit que espera que en breu ERC pugui reunir-se tant amb la CUP com amb CiU, ambdues forces empatades a sis regidors, ja que són “les dues llistes més votades a les eleccions municipals del 24 de maig a Berga”, ha asseverat.

Per Altarriba, “les votacions han estat molt ajustades”. Encara que ha destacat que “la tendència dels ciutadans ha estat pel canvi”. Una voluntat que Ermínia Altarriba veu “tant en l’augment d’ERC que ha passat de 0 a 3 regidors – encara que aquest no hagi estat suficient per ser alternativa -; com en el creixement de la CUP, que ha assolit els 6 regidors i que sí és una alternativa possible”.

D’aquesta manera, l’alcaldable d’Esquerra ha dit que “el que sí que s’ha vist és que no es vol el continuisme de Convergència, ja que a ells sí que se’ls ha castigat de 9 a 6”. Per la cap de files dels republicans a la ciutat, “la tendència del ciutadà és clara, ara hem de veure això com es materialitza”. Això sí, de moment, sense descartar cap possibilitat. “Són converses profundes i que necessiten el seu temps”, indicaven ja els membres d’ERC al comunicat del matí.