‘Cop de Rock’ a la berguedana

Els alumnes de teatre de l’escola ‘Munt D’Arts’ de Berga han recuperat el musical ‘Cop de Rock’, que oferiran dissabte 4 de juliol al Teatre Municipal, a les 10 del vespre. Ho han explicat, així, Montse Tristany i Montse Ventura a l’AquíBerguedà i a Ràdio Berga. “Munt d’Arts és un taller d’arts escèniques i plàstiques, on fèiem i fem teatre per a totes les edats, des de nens petits a gent ben gran. Un grup de noies ens van proposar fer un musical, i el primer any vam fer ‘La Nit de Sant Joan’”, ha explicat Tristany, directora del centre. Que ha reconegut que el primer any van afrontar la dificultat d’un primer projecte amb playback en moltes cançons. Però finalment van contactar amb Montse Ventura, ara mestra i directora de cant que va afegir una nova disciplina al centre.

“El fruit de l’esforç de tots plegats es pot veure ara després d’aquest temps, especialment a l’obra d’enguany”, ha dit Tristany. L’any passat es va interpretar ‘Mamma Mia’ i aquest curs s’ha treballat amb esforç en tots els aspectes i disciplines d’un musical: passant per la interpretació, el ball i el cant. Montse Ventura s’ha mostrat satisfeta del treball dels nois i noies.

Cant i coreografia

‘Cop de Rock’ tracta l’amor, l’amistat, i és un record cap a una música que va forjar tot un moviment musical al país, que va marcar tota una generació: és sobre el rock català. “Són cançons que coneixem però a les quals s’ha volgut donar un caire diferent”, ha explicat Montse Ventura.

El grup d’alumnes del teatre musical de ‘Munt d’Arts’ es va crear, en síntesi, fa tres anys. “Al llarg d’aquest temps han après, evolucionat, crescut i madurat dins d’aquest art”, ha considerat Ventura.

“Han partit de la base, no ha estat fàcil, però hi posen il·lusió i moltes ganes, tenint en compte que molts d’ells cursen primer de carrera i només són a Berga en cap de setmana, l’esforç és màxim”, ha afegit Ventura.

Una obra “de tres disciplines”

El teatre, el cant i el ball, són les tres disciplines en què ‘Cop de Rock’ presenta dificultat. Montse Tristany, Montse Ventura i Laia Cortés, cadascuna en la seva matèria, ha intervingut en l’aprenentatge d’un grup de nois que porta mesos assajant, des de principis del mes d’octubre. Els actors són quinze nois i noies que combinen els estudis amb el teatre. La més jove té tretze anys però de la resta n’hi ha una bona colla que es troba al voltant de la vintena. “Assajant quan pugen de Barcelona, on estudien, per poder preparar-se”, han coincidit Montse Tristany i Montse Ventura.

D’inici, l’obra serà a les 10 del vespre, el proper 4 de juliol, i les entrades es vendran a taquilla o bé al local de ‘Munt D’Arts’ a la Rasa del Canyet. “Un grup de joves que té moltes ganes”, han dit les professores. “Han treballat molt”, han afegit. Les entrades no estaran numerades.

FOTO: Actuació a Manresa amb les cançons del musical que interpretaran el 4 de juliol. AUTOR: Munt d’Arts